Сериозен инцидент разтърси вчера Северна Гърция, когато в Кавала вчера

...
Сериозен инцидент разтърси вчера Северна Гърция, когато в Кавала вчера
Коментари Харесай

Скандал: Мъж от Банско свали гръцкия флаг от пристанището в Кавала и издигна българския, крещейки Тук е България

Сериозен случай раздруса през вчерашния ден Северна Гърция, когато в Кавала през вчерашния ден следобяд 35-годишен български жител от Банско е свалил и хвърлил гръцкия байрак и е издигнал българския, крещейки „ Тук е България “. При задържането си той е оказал опозиция и е обиждал чиновниците на бреговата защита, съобщи Trud.bg.

Според тиражирана информация от гръцките медии при задържането си същия е декларирал, че е член на екстремистка българска организация, която счита, че Кавала и покрайнините не принадлежат на Гърция, а на България.

След първичното задържане мъжът е освободен, без право да напуща страната, до момента в който случаят бъде обяснен. Същият обаче нарушава наложената възбрана и потегля за България, като се пробва да премине граница през Граничен контролно-пропусквателен пункт Илинден-Ексохи, където е арестуван и върнат назад в Гърция.

В момента се намира в следствения арест на Драма. По тематиката се намеси гръцкото външно министерство, което е в контакт с българските си сътрудници

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР