Сериозен и подготвен човек трябва да оглави БНБ, защото ни

...
Сериозен и подготвен човек трябва да оглави БНБ, защото ни
Коментари Харесай

Татяна Дончева: 12 години ГЕРБ газиха като валяци, арестът сдруса Борисов

Сериозен и квалифициран човек би трябвало да оглави Българска народна банка, тъй като ни чакат тежки времена, сподели водачът на „ Движение 21 "

Арестът на някогашния министър председател Бойко Борисов е единствено акция, която сподели, че прокуратурата не желае да работи. Това разяснява в предаването „ Реактивно” по водачът на „ Движение 21” Татяна Дончева. Тя е безапелационна, че с този основен прокурор, не може да има различен резултат. И томове доказателства да бъдат изсипани, той ще каже, че няма задоволително доказателства, уточни Дончева.

Тя подсети, че стопанин на досъдебното произвеждане е прокуратурата.

"МВР не може да реши нищо, с изключение на задържане за 24 часа. Главният прокурор Иван Гешев би трябвало да си отиде и прокуратурата да бъде прекроена, с цел да стартира да се проверява дейно ", уточни Татяна Дончева.

Тя даде за образец проблема с автомагистрала „ Хемус “. „ То е нарисувано закононарушението, заловен е и индивидът, който е изтеглил парите и прокуратурата привлякоха като обвинен шефът на ГДБОП “, напомни Дончева във връзка метода на работа на прокуратурата.

12 години ГЕРБ газиха като валяци, направиха страната на тресчици

„ Трябва да е кардинално ясно следното – или желаеме като общество отговорност и отмъщение за миналите 12 години, които направиха страната на тресчици?!? “, акцентира тя. И добави: „ В ГЕРБ-аджийското схващане това може напълно да не е по този начин, само че ние знаем, че страната беше тежко деморализирана, държавната администрация се изпълни с изцяло некомпетентни хора, мутраджийските нрави добиха масовост. Това са генерации, които са минали от това ръководство, които могат да ви кажат, че това е нормата “, разяснява тя.

Татяна Дончева съобщи, че 12 години ГЕРБ са газили като валяци. „ Като почнете от докторите от Горна Оряховица, като продължите с роднините на ония хора, които по времето на Бойко Борисов - основен секретар си отпътуваха и някой твърдеше, че те са избити от техни бизнес съперници, като минете през всичко що е наедрял бизнес, който беше заставен да се изплаща или по схемата на Божков, като носи пари в сакове или по схемата на Бобокови, Арабаджиеви или Баневи “, добави тя.

По думите ѝ наложително би трябвало да си отиде Гешев, с цел да може нов човек да прекрои прокуратурата, да извади от нея 25-30 % естествени прокурори, които да работят. Междувременно и в Министерство на вътрешните работи по същия метод с дребни екипи да стартира да се проверява пълноценно, другояче съгласно нея да се чакат резултати е изгубена идея.

Тя подсети, че Бойко Борисов като основен секретар е управлявал Министерство на вътрешните работи.

„ Негови хора, чисти преторианци, са на местата, на които той ги е поставил и вие желаете от тези хора да проверяват, да събират доказателства – това няма по какъв начин да стене “, съобщи Татяна Дончева.

Арестът не е толкоз значим - и без него може да се събират доказателства

Не са патрони на вятъра, само че няма по какъв начин да се реализира резултат и би трябвало да си авансово наясно, че такава акция ти служи единствено, с цел да докажеш, че прокуратурата не желае да прави нищо, сподели тя на въпрос обречена ли е била акцията с арестите в ГЕРБ преди седмица.

По думите ѝ „ необятната национална наслада от ареста и малобройното наличие на проведения от ГЕРБ протест на другия ден са доказателство, че хората, които те смятат за присъдружна герберска фенска маса напълно не са толкоз доста “. Това демонстрира, че огромната част от техните сподвижници са били такива, тъй като това им диктува интереса или страха, тъй че дейностите би трябвало да бъдат продължени, разяснява още Дончева.

Тя акцентира, че карцерът не е значим. „ Не съм за ареста – скъпо коства на страната и не ви оказва помощ изключително в следствието. Саркози беше наказан, Ширак беше наказан, испанският крал беше наказан и аз не знам някой да ги е задържал авансово и от това да е станала драма "

Според нея карцерът на Бойко Борисов има по-скоро психическо значение за него. „ Виждам, че той го сдруса и е липсващ от известно време “, разяснява Дончева.

В моите показа на правист събирането на доказателства не изисква безусловно арести, само че си давам сметка, че необятната общност доста обича сходни неща - да види, че някой е арестуван, добави тя.

Подготвен човек да оглави Българска народна банка, тъй като идат тежки времена

В ефира на Дарик Татяна Дончева съобщи още, че шефът на Българска народна банка би трябвало да бъде сериозен, квалифициран човек, тъй като ни чакат сложни времена. „ Шефът на Българска народна банка е значима фигура сега, в който ние се разправяме да влизаме ли ние в еврозона и по кое време. Меракът изключително на някои партии е написан, нарисуван на челото им като въшка. Предлагам вместо Каримански да сложите за началник на Българска народна банка Петя Славова, тъй като ще е по-автентично “, разяснява тя.

„ Добри хора за началник на Българска народна банка – благодаря! Шефът на Българска народна банка би трябвало да бъде сериозен, квалифициран човек – чакат ни времена и с оглед интернационалната обстановка, които няма да са леки “, предизвести още Дончева.

Тя напомни, че след Жан Виденов сме имали положителни гуверньори на централната банка, които са били безхарактерни и не са постановиха някои неща със мощ. След мощната финансова рецесия дълги години живяхме добре и Иван Искров печаташе единствено юбилейни монети, обаче пристигна КТБ, подсети Татяна Дончева.

„ Моля всички мераклии да им се напомни близката история, да са пита дали биха желали да прекарат като Любомир Филипов и Надето Апостолова дълго време като подсъдими и като ограничения за неотклонение, и тогава да се натискат “, прикани тя.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР