Сериалът Сексът и градът“ излезе през 1998-а и почти веднага

...
Сериалът Сексът и градът“ излезе през 1998-а и почти веднага
Коментари Харесай

Сара Джесика Паркър първо отказва „Сексът и градът“

Сериалът „ Сексът и градът “ излезе през 1998-а и съвсем незабавно стана супер шлагер. Сагата за сантименталните случки на четирите приятелки от Ню Йорк има 7 награди " Еми " и 8 статуетки " Златен глобус ". Приключенията на Кари, Саманта, Шарлот и Миранда се базират върху романа на писателката Кандис Бушнел, публицист в Ню Йорк, която има неблагоразумието да продаде правата единствено за 60 000 $ – може би тъй като читателите дефинират книгата й като скучна и без ясна конструкция.

А куриозите стартират още в самото начало на фотосите. Сара Джесика Паркър не желае да влезе в станалите по-късно паметни обувки на Маноло Бланик с алена подметка. След като излиза наяве, че не може да мине без тях, отхвърля ролята на Кари Брадшоу. Режисьорът Майкъл Патрик Кинг към този момент е подготвен вместо нея да вземе Лиса Едълстийн, позната през днешния ден като доктор Лиса Къди от " Д-р Хаус ", когато в най-критичния миг на договарянията се намесва Матю Бродерик – брачният партньор на Сара Джесика Паркър. Той я убеждава с думите: „ Ти си луда, в случай че подминеш този късмет “. И тя се навива – само че без голи подиуми, като желае специфична уговорка.

Сара Джесика не е единствената, чиято първа реакция е да каже „ Не “. Ким Катрал, която светът познава като Саманта Джоунс, два пъти затваря телефона на продуцентите. Кристин Дейвис пък също получава оферта да облече секси роклите на Кари Брадшоу, само че в последна сметка избира да е Шарлът Йорк. Синтия Никсън няма никакви предубеждения към облика на Миранда, само че ѝ се постанова да боядиса русата си коса в алено.

За малко в кожата на Тузара да се намърда Алек Болдуин, само че когато режисьорът вижда Крис Норт, всевъзможни съмнения отпадат. Прототипът на Тузара е Рон Галоти, изпълнителен шеф на няколко влиятелни списания. " Той е от тези нюйоркчани, които са толкоз ярки като персони, че просто няма метод да не ги забележиш, още щом влязат в стаята ", споделя Кандис Бушнел, написа Дир.бг.

Въпреки че четирите героини са луди по модата, не всеки тоалет в продукцията е безценен. Плисираната пола от тюл, с която Кари Брадшоу дефилира при започване на всяка серия, е от магазин за облекла втора ръка и коства 5 $. Тя обаче прекарва по 18 часа в денощието на токчета поради своята Кари и непрекъснато има болки в краката.

Ето още забавни обстоятелства. В продължение на два сезона актрисата Сузи Маккопин, известна още с псевдонима Джулиан Уелс, е дубльорка на Ким Катрал за голите подиуми в сериала. Името ѝ обаче не участва в актьорските надписи. Бременността на Синтия Никсън е напълно действителна, по тази причина се постанова и героинята ѝ да забременее. Когато обаче същото се случва със Сара Джесика Паркър, режисьорите избират да прикрият обстоятелството, че чака дете, като за задачата я обличат в по-широки облекла и редуцират броя на епизодите в пети сезон. След като ражда, тя се връща назад на работа, а синът ѝ също взе участие в фотосите - той е бебето, което Ейдън носи, когато Кари инцидентно се среща с него в шести сезон.

Кари се разделя с Ейдън, тъй като майката на Кандис Бушнел въобще не харесва героя, изигран на Джон Корбет. Тя упорства продуцентите да се отърват от Ейдън, до момента в който най-после те не се съгласяват с нея.

Сценаристите пишат три разнообразни разновидността за край на историята: в първия Кари се разделя с Тузара и остава сама. Във втория се връща при Александър Петровски. В третия Кари и Тузара вземат решение да бъдат дружно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР