Сергей Станишев със заявка за връщане на политическата сцена у

...
Сергей Станишев със заявка за връщане на политическата сцена у
Коментари Харесай

Сергей Станишев със заявка за връщане на политическата сцена у нас

Сергей Станишев със поръчка за връщане на политическата сцена у нас, откакто към този момент не е отпред на Партията на европейските социалисти. Как разяснява положението на левицата у нас - от Берлин предават нашите специфични пратеници Милена Кирова и Атанас Атанасов.

ПЕС е по-консолидирана от Българска социалистическа партия, тъй като в партията на европейските социалисти има разговор и консенсус. Това посочи Сергей Станишев като даде за образец непрекъснатите кавги в столетницата. Но посочи, че не е лице на опозицията на Българска социалистическа партия.

След като съобщи щафетата на Стефан Льовен, Сергей Станишев се стимулира за какво не се кандидатира за ръководител на ПЕС за четвърти мандат.

" Ако нямаш зад себе си партия, която е огромна, уважавана, и която е ангажирана с ПЕС мъчно можеш да играеш тази роля, която се чака от президента на европейското единно социалдемократическо семейство ", съобщи Сергей Станишев.

" Във времена на рецесии е явно, че отговорът са социалдемократическите полезности. Никой не е мощен, когато е самичък. Толкова е елементарно да играеш със страха на хората, това е отговорът на популистите и националистите. Това е плашещо. Защитата на демокрацията и човешкото достолепие е една от главните ни задания ", съобщи Стефан Льовен - определен за ръководител на ПЕС.

Станишев увери, че ще поддържа левицата в България да бъде мощна, съответна, европейска и съвременна.

" Моят девиз е да създадем Българска социалистическа партия и левицата огромни още веднъж, да бъдем фактор, който задава дневния ред на страната, а не е просто присъдружна партия към някоя коалиция или към някой, който е по-добър и по-голям от нас. Това е унизително състояние за Българска социалистическа партия и в случай че Българска социалистическа партия е задоволително огромна и мощна и левицата е огромна и мощна, ще има място за всеки ", сподели Сергей Станишев - ръководител на ПЕС.

По мотив отсъствието на Корнелия Нинова на конгреса на ПЕС, Станишев напомни, че тя не е идвала на събитие на партията от 2016 година насам.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР