Руският висш генерал Сергей Шойгу се похвали, че войната на Кремъл в Украйна е „развенчала много митове“, че оръжията и военните стандарти на НАТО са по-добри

...
Сергей Шойгу казва, че войната развенчава много митове“, че военните
Коментари Харесай

Сергей Шойгу казва, че войната „развенчава много митове“, че военните на НАТО стандартите са по-добри.

Той се похвали, че дори руските оръжия от съветската епоха се справят по-добре в някои случаи от западното оборудване.

Шогиу каза, че Русия ще сподели констатации за „слабите места“ в оръжията на НАТО със своите партньори.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу се похвали във вторник, че Кремъл е показал, че военните технологии на Запада не са всичко, за което се смята.

„Руската армия развенча много митове за превъзходството на западните военни стандарти“, каза Шойгу на конференция по сигурността, на която присъства китайският министър на отбраната Ли Шанфу. не може да осигури превъзходство на бойното поле", според стенограма, публикувана от руското министерство на отбраната.

"В много случаи дори съветско оборудване превъзхожда западните модели по своите бойни качества", похвали се Шойгу, въпреки че цитира няма подробна информация или доказателства в подкрепа на твърдението му.

Шойгу добави, че по време на войната Русия е получила данни за унищожаването на оръжейни системи като немски танкове, американски бронирани превозни средства, британски ракети с голям обсег. Той не навлезе в повече подробности.

„Готови сме да споделим с нашите партньори оценки за слабостите на западната технология“, каза той.

Вярно е, че Русия успя да унищожи или получи някакво усъвършенствано оборудване на НАТО по време на войната, но Шойгу също не спомена нито една от тежките загуби на Кремъл в Украйна, когато прави сравнението си.

Украйна загуби около 20% от оборудването, предоставено от САЩ в своята лятна контраофанзива, съобщи The New York Times, цитирайки американски и европейски служители.

Загубите бяха подчертани през юли, когато докладите показаха, че близо една трета от бронираните машини Bradley, изпратени от Вашингтон в Киев, са или повредени, или унищожени.

Русия също твърди, че рутинно унищожава доставени от Германия танкове Leopard, въпреки че веднъж заяви, че разполага с кадри от такъв инцидент - само за видеото, което показва атакуващ хеликоптер, който взривява селскостопанско оборудване.< /p>

През юни Русия заяви, че е заснела отделно видео на унищожаването на танк Leopard, което мрежите с отворен код смятаха за достоверно.

Кремъл също каза през юли, че е успял да залови свалена осигурена от Обединеното кралство ракета Storm Shadow, тъй като нейните бази зад фронтовата линия получиха многократни удари от такива боеприпаси.

От друга страна, Москва непрекъснато се съобщава, че губи оборудване с висока стойност, като напр. десетки бойни кораби Ka-52 Alligator и повече от 2000 от неговите 3400 танка. Твърди се, че Кремъл реактивира огромните си доставки от танкове от съветската епоха, за да запълни празнината.

Служител на отбраната на Обединеното кралство и военен съветник оцени през юли, че Русия е загубила половината от своята бойна ефективност от началото на войната .

Междувременно Украйна загуби около 550 от първоначалните си 987 танка, според сайта за анализи с отворен код Oryx. Но също така е пленила стотици руски танкове и западните й съюзници продължават да изпращат оборудване и превозни средства на бойното поле.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР