Сергей Радков - младият българин, който бе задържан за участие

...
Сергей Радков - младият българин, който бе задържан за участие
Коментари Харесай

Лоши новини за нашенеца терорист в Брюксел

Сергей Радков - младият българин, който бе арестуван за присъединяване в терористична група в Брюксел остава в ареста най-малко още месец дружно с останалите обвинени. Това реши съдът в белгийската столица, който гледа ограниченията за неотклонение на арестуваните.

В рамките на следствие за подготовка на терористичен акт на 27 март в три брюкселски квартала - Завентем, Моленбек и Скарбек бяха осъществени претърсвания на домове и арести. Сред арестуваните беше и българинът Сергей Радков. В същото време беше задържана и друга група в Антверпен.
-->
От федералната прокуратура на Белгия обясниха за Българска национална телевизия, че 20-годишният Радков се е радикализирал в доста къс период. Обвиненията против него са за присъединяване в дейностите на терористична група.

Адвокатът на Радков изиска от съда той да бъде пуснат под домакински арест или с гривна за следене. Според нея Радков е вярваш мохамеданин, само че не и радикализиран и не е имал терористични претекстове. Съдът обаче не почете настояването й.

В ареста остават и останалите обвинени в другата арестувана група в Анверпен, за които има информация, че са готвели нападение против кмета на града и водач на една от най-големите белгийски партии Барт Де Вевер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР