Сердар Бердимухамедов, син на напускащия туркменски президент Курбангули Бердимухамедов, спечели

...
Сердар Бердимухамедов, син на напускащия туркменски президент Курбангули Бердимухамедов, спечели
Коментари Харесай

В Туркменистан син сменя баща си на президентския пост

Сердар Бердимухамедов , наследник на напускащия туркменски президент Курбангули Бердимухамедов, завоюва предварителните президентски избори със 73% от гласовете и ще наследи татко си, заяви Централната изборна комисия на някогашната руска република във вторник.

Победата на 40-годишния Сердар Бердимухамедов беше изцяло предстояща, откакто татко му го издигна на позиция номер 2 в страната като вицепремиер, ясно показвайки, че той е избран за новия му правоприемник.

В богатата на газ пустинна страна с население от шест милиона няма мощни политически опозиционни групи . Републиката граничи с Афганистан
 Туркменистан усилва износа си за Европейски Съюз
Туркменистан усилва износа си за Европейски Съюз

С повече от 60%,за първите 10 месеца на 2021 година

и Иран на юг и с Узбекистан и Казахстан на север. На запад Туркменистан има изход на Каспийско море.

Осем други претенденти се явиха на изборите, някои от които значително незнайни държавни чиновници на ниско равнище. Съгласно туркменската конституция президентът се избира за седемгодишен мандат.

Сердар Бердимухамедов нормално е именуван от локалните медии " синът на нацията ", до момента в който неговият 64-годишен татко - който има намерение да остане единствено ръководител на горната камара (пост, който заема по съвместитъелство от април 2021 година) - е прочут като Аркадаг или Защитник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР