Септември може и да е пълен с празнични дни и

...
Септември може и да е пълен с празнични дни и
Коментари Харесай

Какво да правим този уикенд ?

Септември може и да е цялостен с празнични дни и дълги уикенди, само че даже и в елементарните събота и неделя има куп събития, с които да разнообразите програмата си. Ето кои са те този уикенд!

13 септември, петък

Любимият KvARTal Festival се разполага за четвърти път сред бул. „ Мария Луиза”, бул. „ Дондуков”, бул. „ Васил Левски” и бул. „ Сливница”. Този път тематиката е хората – сърцето на КвАРТал-а, а акцентът ще са дребните, само че наситени точки в зоната, които ще се обединят, с цел да ни предложат да се изгубим из уютните улички на остаряла София. Събитията са доста, тъй че следете във фейсбук страницата на фестивала какво ни чака сред 13 и 15 септември, а в петък вечер се подгответе за откриващото празненство – в бат “French 75” от 21:00.

 квартал фестивал Квартал фестивал

От 12 до 15 септември пък в парка на Военната академия всяка вечер в 20:30 се разпъва огромен екран, с цел да изпратим последните топли вечери уместно с Кино в парка . В програмата се редят филмите „ Щастливия Лазаро “, „ Граница “, „ Джебчии “, „ Капрнаум “ против билет от 10 лева

14 септември, събота

Събота, късен следобяд... Продължаваме лятната традиция с Vintage Garden Party & Bazaar , който от 15:00 разпъва шатрите на някои от обичаните хендмейд актьори на фона на свежи коктейли, домашни вкусотии и доста готина музика в градината на Once Upon A Time Bibliotekata.

 квартал фестивал Квартал фестивал

Поп културата среща фантастичното и тази година на обичайния Aniventure Comic Con . Мястото още веднъж е Inter Expo Center, а програмата включва още изненади от K-Pop сцена, Cosplay състезания, гейминг зала, както и имената на известни български влогъри и артисти. Началото е в събота от 10:00, финалът – 18:00 в неделя, а билетите са на comiccon.bg.

15 септември, неделя

За седма поредна година в навечерието на първия образователен ден София е хазаин на националната екоинициатива „ Стара хартия за нова книга “ . Събитието, която сплотява грижата за природата и любовта към четенето, ще се организира на 15 септември от 10:00 до 19:00 на бул. „ Витоша “ №37 пред Книжен център „ Гринуич “. Според регламента на самодейността всяко дете, което благодарение на възрастен съобщи 5 кг хартия за преработване, ще получи брошура подарък.

 книги iStock

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР