Сепаратистите на Каталуния си запазват контрола в регионалния парламент. След

...
Сепаратистите на Каталуния си запазват контрола в регионалния парламент. След
Коментари Харесай

Каталуния след изборите - сега на къде?

Сепаратистите на Каталуния си резервират контрола в районния парламент. След вчерашните избори трите сепаратистки партии печелят безспорното болшинство. Първа политическа мощ в районния парламент, обаче, ще бъде партия " Граждани ", която се бори за опазване на целостта на Испания. Това демонстрират частичните резултати.

Карлес Пучдемон, отхвърлен водач на каталунското държавно управление: Рахой и неговите съдружници изгубиха и получиха пестник в лицето от каталунците. Те изгубиха плебесцита, посредством който желаеха да узаконят своя прелом. Но каталунците не позволиха това да се случи. Инес Аримадас, водач на партия " Гражданите ": Днешната победа не е единствено победа на " Гражданите ". Това е победа на Каталуния, на обединена Испания.

 © Българска телеграфна агенция  Какъв път ще изберат каталунците след изборите? Какъв път ще изберат каталунците след изборите?
Трите сепаратистки партии са на път да си възвърнат безспорното болшинство в районния парламент на Каталуния. Първа политическа мощ в него обаче щ...
- Ситуацията е същата.
- Не мисля, че рецесията ще бъде преодоляна. Тя ще продължи. Сега би трябвало да се образува държавно управление. Според мен ще има нови избори.
- Те демонстрираха, че всичко продължава, както преди. Малко съм обезпокоен от това. Изглежда няма решение.
- Не мисля, че обстановката ще се промени доста. Привържениците на независимостта имат болшинство над 80 %. Преди три години никой нямаше да повярва, че това може да се случи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР