Сензационно разкритие за братя Галеви, седмица след мистериозната смърт на

...
Сензационно разкритие за братя Галеви, седмица след мистериозната смърт на
Коментари Харесай

Сензационно разкритие! Братя Галеви си идвали тайно в България

Сензационно разобличаване за братя Галеви, седмица след мистериозната гибел на Ангел Христов. Двамата босове си идвали скрито в България.  

Братя Галеви са били засечени в автомобил в Кюстендил през 2019 година Това е разказано в действен сигнал до ГДБОП, споделиха от Министерство на вътрешните работи пред „ Телеграф “.
-->
Информацията неотложно била предадена на локалната полиция, само че оттова не разкрили никого.

Цели 11 години от Пламен Галев и Ангел Христов нямаше диря допреди седмица, когато с гръм и тропот се разбра, че Ангел Христов - Геле, освен е в България, само че и е умрял тук. Въпреки формалната информация, че повода за гибелта е солиден инфаркт, хората в Дупница и Кстендил считат, че той е бил погубен.

Потапяне

Топ бандитите потънаха като че ли вдън земя през май 2012 години. Само дни преди да чуят присъдите си от 4 и 5 години затвор за управление на проведена незаконна група за рекет и изнудване.

До през днешния ден не е открито от кое място е изтекла информация към тях за идния затвор. Интересното тогава беше, че Върховния касационен съд дефинира първите няколко месеца от наказванията им да излежат в зандана в Бобов дол, а остатъка – в затворническото общежитие в Самораново, което е на няколко километра от имението им в село Ресилово. Тогава вътрешен министър беше Цветан Цветанов.

" Надявам се Галеви сами да се предадат, както го направиха по-рано. Това е най- рационалното ", разяснява той в първите дни на издирването им. Още първоначално се появи версията, че са духнали зад граница.

„ Всичко е допустимо, единствено можем да допускаме. В доста от случаите след първа, втора и трета инстанция, когато последната се е произнесла, наказаните по-трудно се откриват ”, добави Цветанов.

Веднага по-късно братята бяха с издадени червени бюлетини на Интерпол и включени в Шенгенската осведомителна система.

Пет

“Един от първите сигнали за Ангел Христов и Пламен Галев постъпи няколко месеца след изгубването им. Той беше, че се укриват в страна от Южна Америка. Тогава всички се изненадахме, тъй като нормално нарушители от подобен сан избират ЮАР, само че подобен беше сигнала.

След това имаше още четири информации за тях, като се изброяваха и страни от Обединените арабски емирства, Дубай и така нататък “, разясниха антимафиоти от ГДБОП. Сред тях бил и сигнал от осведомител, че Галев са видяни през 2019 година в движещ се автомобил в Кюстендил.

„ Тогава незабавно изпратихме данните на ОДМВР-Кюстендил, както и до издирването, само че нямаше резултат. Нали не си представяте, че цялостен район, който е бил покровителстван от Галеви, ще пропее и ще ги издаде “, разясниха още спецченгета.

Граница

Никой не може да потвърди дали Галев и Христов са влизали и излизали от България през последните 11 години. Разследващи считат, че за последно Геле е минал незаконно през зелена граница, с цел да влезе у нас. Личната му карта била изтекла още през 2018 година Това обаче се обяснява чак откакто издъхва.

От Министерство на вътрешните работи потвърдиха, че документът е изминал. Погребението на брат Галев трябваше да се състои предишния уикенд, само че поради разпореждането за аутопсия, то беше забавено до този четвъртък.

Погребение

Повече от 300 близки, другари, сътрудници и познати изпратиха Христов в последния му път. Пред църквата в Дупница беше обтегнат червен килим, през който придвижиха тялото му в ковчега. В знак на почитание пристигна и посочения за наркобос Златомир Иванов-Баретата. Той беше с пръстен за 5 000 лева на Булгари, който незабавно беше видян от присъстващите. Сред тях имаше доста едри момчета с татуирани ръце и дебели вратове.

За да сервира последно цвете на гроба му беше и посочената за другарка на Пламен Галев – Юлия, която също изпъкваше с маркови одежди и аксесоари. Катафалката пък беше Мерцедес нов импорт и към момента стоеше с краткотрайни номера. Известно е, че Дупница се счита за меката на колите втора употреба, а бизнеса преди години се покровителстваше от самите Галеви. Никой от присъстващите не посмя да приказва пред публицистите публично. Беше наложена омерта, с цел да не се оскверни паметта на умрелия.

Версии

Малко след погребението обаче хора от най-близкия кръг на Геле разясниха, че той е погубен. Лансираха версията за така наречен „ съветско кафе “. „ Това е отравяне. Определени капки се поставят в кафето няколко дни поред като се усилва дозата и жертвата умира. След това при аутопсията никой не може да разбере какво е станало “, споделиха те. Дали е по този начин обаче, аутопсията не сподели. Все още продължава да се търси Пламен Галев.

Отец Паликарски: Бяха измежду най-големите благодетели на църквата

Отец Георги Паликарски описа, че братя Галеви са може би най-големите благодетели на църквата. Той даже разкри, че до момента в който ги търсят, не са спирали да дават за храма. Пращали пликове с пари по свои хора. Така за полилеи в църквата му дарили 30 000 лева Не отказвали да обезпечават лекуването на заболели деца или небогати хора.

Проверяват информатори ли са на DEA

Българските служби са почнали инспекция дали Ангел Христов и Пламен Галев са били свързани с американската организация за опиатите DEA по някакъв метод.

„ Има данни, че може да са били информатори. По законите в Съединени американски щати там всичко става публично и те няма по какъв начин да бъдат сътрудници на тази специфична послужвам. Единствено могат да бъдат свързани с нея като неофициални информатори “, обясниха сътрудници на ДАНС.

Според тях обаче дупнишките братя можело да бъдат свързани с други организации или ръководства зад океана, само че това няма да бъде разкрито, в случай че е правилно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР