Сенаторите от Демократическата партия Робърт Менендес и Джийн Шахийн поискаха

...
Сенаторите от Демократическата партия Робърт Менендес и Джийн Шахийн поискаха
Коментари Харесай

Сенатори поискаха документите от срещата Тръмп-Путин

Сенаторите от Демократическата партия Робърт Менендес и Джийн Шахийн желаеха от държавния секретар Майк Помпео да даде всички записи и документи от срещата сред Доналд Тръмп и Владимир Путин, която се организира през юли в Хелзинки, съобщи организация " Асошиейтед прес ".

В случай, че липсват такива документи, сенаторите желаят това да бъде доказано.

Агенцията припомня, че над два часа двамата президенти разговаряха на четири очи, в наличието единствено на преводачите.

Досега Белият дом не е дал информация за диалозите, а шефът на разследващата работа на Съединени американски щати Дан Коутс съобщи, че не знае какво се е случило в стаята, където са разговаряли Тръмп и Путин.

В писмо, изпратено от Менендес и Шахийн до Държавния департамент, се показва, че обстановката изисква незабавно разглеждане от Конгреса.

" Руските служители са облагодетелствани при неналичието на информация от страна на Белия дом, която им дава опция да разпространят своята, може би погрешна интерпретация за това какво е станало на срещата ", аргументират се сенаторите.

Агенцията припомня също, че на взаимната си конференция с Путин, Тръмп сподели благоразположеност към позицията на съветския президент и отхвърли мнението на американските спецслужби за съветската интервенция в изборите за президент на Съединени американски щати.

Изявленията на Тръмп породиха апели от страна на демократите да бъде свикан американският преводач, който е участвал на срещата, с цел да даде показания пред Конгреса. Инициативата им обаче беше блокирана от републиканците. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР