Сенаторът социалист Бърни Сандърс заяви, че води пред умерения Пийт

...
Сенаторът социалист Бърни Сандърс заяви, че води пред умерения Пийт
Коментари Харесай

Бърни Сандърс обяви, че той води в надпреварата за кандидат-президент на Демократите

Сенаторът социалист Бърни Сандърс съобщи, че води пред умерения Пийт Бутиджидж в първичните избори на демократите в щата Айова. На тях се дефинира какъв да е претендентът на Демократите в конкуренцията за Белия дом, съобщи Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

"Поради неспособността на Демократическата партия в Айова да разгласява резултатите довечера ", предизборният екип на Сандърс заяви своите данни, опиращи се на близо 40 % от партийните събрания.

Според тези данни Сандърс получава с 28,62 % от гласовете, следван от Бутиджидж с 25,71 % и сенаторката Елизабет Уорън с 18,42 %. Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън е едвам четвърти с 15,08 %, макар че води в анкетите на национално равнище.

Бави се оповестението на резултатите от партийните събрания в Айова

Председателят на Демократическата партия в Айова Трой Прайс заяви, че резултатите от първичните избори в щата ще бъдат оповестени по-късно през днешния ден, съобщи Асошиейтед прес. Прайс сподели, че получените от другите окръзи данни се сверяват посредством ръчно броене на бюлетините, само че процесът лишава повече време от предстоящото. Той акцентира, че забавянето се дължи на проблем при съобщаването на данните, а не на хакерска офанзива.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР