Сенатор Бърни Сандърс настоя, че американският президент Доналд Тръмп трябва

...
Сенатор Бърни Сандърс настоя, че американският президент Доналд Тръмп трябва
Коментари Харесай

Демократи натискат Тръмп да подаде оставка заради твърденията за сексуален тормоз

Сенатор Бърни Сандърс настоя, че американският президент Доналд Тръмп би трябвало да намерения да подаде оставка поради изказванията за недопустимо полово държание, оповестяват американските медии.

Сандърс акцентира в тази връзка, че сенаторът Ал Франкън от Минесота е подал оставка, откакто няколко дами го упрекнаха в полов тормоз.

" Ал Франкън почувства, че е уместно за него да подаде оставка ", уточни Сандърс, допълвайки: " Тук имате президент, който е упрекнат от доста дами за полов тормоз, който споделя в изминал запис, че насилва дамите. Може би ще желае да намерения да стори същото. "

Сенаторът от щата Върмонт през последните дни се причисли към редица сенатори от Демократическата партия, които приканиха Тръмп да се отдръпна от поста след оставката на Франкън, цитирайки многочислените изказвания за недопустимо полово държание против Тръмп, както и самохвалствата на президента по отношение на обарването на дами без тяхното позволение.

Наскоро сенаторът Кори Букър от щата Ню Джърси предложи, че президентът би трябвало да последва образеца на Франкън и да подаде оставка.

" Тъкмо следих Ал Франкън да прави почтеното нещо и да подава оставка ", разяснява Букър, допълвайки: " Моят въпрос е - за какво Доналд Тръмп не сторва същото? Кой има по-сериозни обвинявания против него, като повече свидетелстват против него? "

В четвъртък сенатор Джеф Мъркли от щата Орегон също по този начин прикани претендента на републиканците в щата Алабама за сенатор Рой Мур и президента да се отдръпват, акцентирайки изказванията за тормоз и против двамата. Тръмп неотдавна поддържа Мур.

" Президентът би трябвало да подаде оставка, тъй като сигурно има известност за ужасяващо държание с повече от 17 дами ", акцентира Мъркли.

Тръмп неведнъж отхвърли всички обвинявания в полов тормоз против него. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР