Сенатът в американския Конгрес насрочи за 5 февруари, сряда, гласуването

...
Сенатът в американския Конгрес насрочи за 5 февруари, сряда, гласуването
Коментари Харесай

„Присъдата“ срещу Тръмп ще бъде гласувана идната сряда

Сенатът в американския Конгрес насрочи за 5 февруари, сряда, гласуването по двете обвинявания против президента Доналд Тръмп, които му бяха отправени от Камарата на представителите по процедурата за импийчмант, предадоха международните организации. Членовете на горната камара на законодателния орган, който играе ролята на съд по процедурата, утвърди в петък резолюция, препоръчана от водача на републиканското болшинство в Сената Мич Макконъл (от щата Кентъки).

Гласовете се разделихао тъкмо по партийна принадлежност - 53 републиканци поддържаха самодейността, а 47 демократи бяха срещу. Лидерът на демократическото малцинство Чък Шумър (от щата Ню Йорк) се опита да внесе в документа ремонти. Той предложи да се извика като очевидец на процеса някогашният асистент на президента по въпросите на националната сигурност Джон Болтън, краткотрайният началник на апарата на Белия дом Мик Малвени, както и да се задължи Пентагонът и Държавният департамент да предадат документи по импийчмънта. Всички оферти баха отклонени от републиканското болшинство.

" Повечето членове на Сената взеха решение, че многобройнте очевидци и 28 000 страници документи, които към този момент са включени в делото като доказателства, са задоволителни, с цел да се сформира мнение по обвиняването на Камарата на преддставителите, и приключва този правосъден развой по импийчмънт “, съобщи Макконъл.

Сенаторите ще се съберат в понеделник, с цел да изслушат заключителните пледоарии на обвинителите, определени от Камарата на представителите, и бранителите на президента Тръмп. Всяка страна ще има по два часа за изявление. Вотът в сряда е превдварително решен, тъй като няма по какъв начин да се съберат две трети от гласовете за премахване на Тръмп от поста. „ Вашингтон пост “ писа, че президентът няма да е удовлетворен, в случай че гласуването бъде чисто партийно, и е упълномощил на лобисти да завоюват най-малко един сенатор демократ, който да даде избор в негова поддръжка. На 4 февруари президентът ще приказва пред двете камари на Конгреса „ За положението на съюза “. Той ще бъде вторият президент след Бил Клинтън, който прави такова послание преди да е завършила процедурата за премахване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР