Сенатът на САЩ подкрепи законопроект за реформиране и разширяване на

...
Сенатът на САЩ подкрепи законопроект за реформиране и разширяване на
Коментари Харесай

САЩ с важна промяна в закона за чужденците

Сенатът на Съединени американски щати поддържа законопроект за реформиране и разширение на раздел 702 от федералния закон за наблюдаване, който разрешава електронно наблюдаване на чужденци отвън Щатите, съгласно изказване на съветника по националната сигурност Джейк Съливан. Съответният раздел изтече на 19 април.
По-рано Камарата на представителите поддържа законопроекта, удължавайки закона с 2 години (първоначално трябваше да го удължи с 5 години).
В същото време беше отхвърлена поправката, съгласно която разследващите организации ще би трябвало да получат заповед за достъп до информация на американски жители, получена при наблюдаване на чужденци. " Ние приветстваме приемането от Сената на законопроект 7888, Реформа на разузнаването и опазване на сигурността на Америка " … Президентът неотложно ще подпише закона ", се споделя в прессъобщение, оповестено на уеб страницата на Белия дом. Раздел 702 от федералния закон на Съединени американски щати FISA (Закон за наблюдаване на задграничното разузнаване) разрешава наблюдаване на обособени задгранични лица отвън Съединени американски щати за приемане на разследващи данни, в това число такива, употребявани за битка с интернационалния тероризъм и противопоставяне на кибернетични закани. Тази мярка е неведнъж подложена на критика за нарушение на правото на персонален живот.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР