Сенатът на Франция в четвъртък гласува с мнозинство против споразумение

...
Сенатът на Франция в четвъртък гласува с мнозинство против споразумение
Коментари Харесай

Френският сенат отхвърли споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада

Сенатът на Франция в четвъртък гласоподава с болшинство срещу съглашение за свободна търговия сред Европейски Съюз и Канада с помощта на необикновен съюз в горната камара сред леви и десни съперници на френския президент Еманюел Макрон.

Всеобхватното икономическо и комерсиално съглашение (CETA) е в действие краткотрайно от 2017 година, само че изисква ратификация във всички страни-членки на Европейския съюз, за ​​да влезе в действие.

Макрон и неговите центристки парламентарни съдружници съумяха да одобрят договорката през долната камара на Националното заседание през 2019 година с дребна преднина, само че поддръжката на горната камара на Сената – където те са в очевидно малцинство – е нужна за ратификация.

След подиуми на напрежение, рядко срещани в горната камара, сенаторите гласоподаваха 211 срещу и 44 за контракта и по-късно удостовери отхвърлянето с второ гласоподаване.

„ Нелоялна конкуренция “: Френските фермери се подвигат на оръжие поради споразуменията за свободна търговия на Европейски Съюз

Има...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР