Семейството веднага разпозна Дана Ернст-Беме от нейната снимка в WhatsApp

...
Семейството веднага разпозна Дана Ернст-Беме от нейната снимка в WhatsApp
Коментари Харесай

Момиче със състояние „едно на милиард“ се среща с донор на стволови клетки, който спаси живота й

Семейството незабавно разпозна Дана Ернст-Беме от нейната фотография в WhatsApp и деветгодишната София Гардела пое водещата роля, нетърпеливо се приближи до техните посетител и хвърляше дребните си ръце към врата си. Прегръдката беше дълга и госпожа Ернст-Беме затвори очи, до момента в който прегръщаше младия си хазаин.

Тази среща беше толкоз специфична, тъй като за първи път госпожа Ернст-Беме срещна момичето, чийто живот имаше евентуално избавен.

Изображение: Г-жа Ернст-Беме, София и нейната майка Клеър Гардела

София от Мансфийлд,, беше единствено на две години, когато фамилията й откри, че тя незабавно се нуждае от трансплантация на стволови кафези. Тя беше диагностицирана с вродена амегакариоцитна тромбоцитопения (CAMT), положение, което е толкоз рядко, че лекарите считат, че по-малко от 100 души в света го имат.

CAMT кара тялото да създава рисково дребен брой кафези от костен мозък, по-специално видът, нужен за производството на тромбоцити, които съсирват кръвта.

Медицинският екип на София прегледа регистъра на стволовите кафези на Антъни Нолан и откри положително генетично съвпадане с госпожа Ернст-Беме, 52, от Хелпсен, Германия. Тя подари стволовите си кафези от родния си град и те неотложно бяха изпратени със аероплан в Обединеното кралство за животоспасяващо лекуване в София.

„ Безмозъчният “ Джош Редфърн в пандиза за кражба на рейс в Нотингам и пътешестване с него на 10 благи

Майката на София Клеър Гардела сподели: „ Всъщност видях клетките да идват в болничното заведение. Погледнах през прозореца и видях куриера да стопира с кутията.

„ Изглеждаше като торба с кръв, само че явно беше торба с вълшебен кафези. Така го нарекохме, когато го обяснихме на София - торба с магия. "

Здравите стволови кафези на госпожа Ернст-Беме замениха повредените на София и в този момент тя се възвърне изцяло.

След пет години имейли, позвънявания и писма с госпожа Гардела, госпожа Ернст-Беме реши да посети Обединеното кралство за първи път и да види фамилията, чийто живот е трансформирала.

Прочетете повече от Sky News:
„ Безпрецедентно “ повишаване на хората, инфектирани с паразит, причиняващ диария
Meta „ съзнателно пристрастява “ децата към обществените медии, изказвания в правосъдни каузи
Само 22 минути умерено упражнение дневно може да компенсира негативните резултати от седенето надолу, открива изследване

Изображение: CAMT кара тялото да създава рисково дребен брой кафези от костен мозък

„ Тя избави живота ми “

София сподели, че е разчувствана да срещне своя донор.

„ Мисля, че е в действителност значимо [за нея да ме посети], тъй като тя избави живота ми. “

София не беше по никакъв начин срамежлива към госпожа Ернст-Беме. Когато се прибраха от на летището тя ловко показва по какъв начин се играе играта на карти Boggle.

Г-жа Ернст-Беме призна, че е знаела, че чака доверието на София с помощта на имейлите на майка си.

„ Клеър написа това София е бърборка и сподели, че [сигурно] го имам в костния мозък. Но аз споделих, че не съм бърборка и тогава брачният партньор ми каза… Аз съм “, засмя се тя.

„ Имаме потребност от повече хора, с цел да се записваме и всеки може да помогне “

София сподели, че не е разбирала какво се е случило, когато е получила трансплантацията на костен мозък, тъй като е била прекомерно млада, само че в този момент схваща, че чужд е дарил тъкмо това, от което се нуждае, с цел да води здравословен и благополучен живот. Тя е доста признателна.

София сподели, че в този момент обича да танцува, да плува и да кара колело - всичко това стана допустимо с помощта на трансплантацията, която получи.
Майка й сподели, че е било голямо облекчение, когато са научили новината, че лекарите са намерили съвпадане София.

„ О, изумително е единствено да си помисля, че някъде има някой, който е подготвен да ни помогне, някой, който не ни познава “, сподели госпожа Гардела.

„ Имаме потребност повече хора да се записват и всеки може да помогне. Има едно съвпадане по целия свят “, сподели госпожа Ернст-Беме.

Призив за донори

Благотворителната организация на Антъни Нолан оказва помощ на пациенти от съвсем 50 години.

< p> Той разполага с най-големия указател на стволови кафези в Обединеното кралство, само че обезверено се нуждае от повече хора, които да се запишат, изключително донори на възраст сред 16-25 години. Донорите под 30-годишна възраст водят до по-добри равнища на преживяемост на пациентите, само че все по-малко са идва напред.

„ Наистина е елементарно да се регистрирате [в регистъра] “, сподели Роуина Бентли, представител на благотворителната организация.

„ Получавате тампон по пощата и просто би трябвало да размените бузите си и да ги изпратите назад на Антони Нолан. Тестваме ги за вашия неповторим генетичен вид и по-късно вие влизате в регистъра, подготвени да отговаряте на нуждаещ се пациент. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР