Семейството на зоопарка край Бургас се увеличи с още един

...
Семейството на зоопарка край Бургас се увеличи с още един
Коментари Харесай

Бебе камила пристигна в зоопарка в Бургас


Семейството на зоопарка край Бургас се усили с още един член - камилата Бейби, която дойде от европейски зоопарк. Тя е единствено на 9 месеца, само че е доста любвеобилна и кротка. Тази зима се оказа извънредно сполучлива за стопаните на зоопарка, в който единствено за няколко месеца, се озоваха десетки бебета от разнообразни скотски типове.

„ Бейби е камила от рода Бактриана двугърба, с генезис от Монголия или Азия. Животното дойде от Унгария”, сподели притежателят на зоопарка Кръстьо Дъбов пред Нова телевизия.

Дебелият й кожух ще й помогне бързо да се приспособява към родния климат. Тя е единствено на 9 месеца, само че към този момент обича контактите с хора. Идеята е, през почивните дни, когато има доста дребни гости в зоопарка, те да могат свободно да поддържат връзка с камилата. За това обаче е належащо време и Бейби първо би трябвало да опознае жителите в зоопарка.

Ново потомство са основали и носатите мечета. Част от тях към този момент са отпътували за зоопарк в Гърция.

Малко кенгуру пък би трябвало да се появи напълно скоро от торбичката на майка си, която е албинос. Не е ясно обаче дали бебето също ще бъде бяло.

На бял свят се чака скоро да се излюпят и щрауси ему. Въпреки че тук е зима, птиците се водят по биологичния си календар и снасят яйца, както в Австралия, където сега е лято. Преди два дни се появили първите за тази зима тюркоазени на цвят яйца.

„ Половината от яйцата не съумяваме да ги спасим. Тези, които оцелеят, ги слагаме развъдник. Люпят се при специфични условия, към 50 дни, и по-късно излизат дребните щраусчета, които се развиват в течение на 2-3 години и стават огромни ему”, добави Кръстьо Дъбов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР