Семейството на руския президент Владимир Путин не е било богато,

...
Семейството на руския президент Владимир Путин не е било богато,
Коментари Харесай

Путин за семейството си: Не живеехме богато, но пък имахме телевизор, на който гледахме хокей

Семейството на съветския президент Владимир Путин не е било богато, само че пък е можело да си разреши тв приемник, на който главно се гледали хокейните мачове на популярния руски тим. Това разгласи самият Путин в малко по-нетрадиционно изявление за телевизионния канал " Время ", която на 1 януари навърши 50 години.

" Не живеехме богато, само че имахме тв приемник. У нас и у нашите съседи. Дори и ние, моите родители, които живееха от заплата до заплата, а честичко взимаха и заеми, въпреки всичко можеха да си разрешат пазаруването на тв приемник ", сподели Путин, представен от „ Канал 3 ".

По думите му обаче цялото семейство рядко сядало пред екрана.

На въпроса кое събитие отпреди 50 години е останало в паметта му той отговори: " Появата в нашето небе... на свръхзвуковия пътнически аероплан Ту-144. Тогава това беше нещо невъобразимо. "

От спортните събития той си спомни " известната хокейна серия от 1972 година Русия-Канада ". " Майка ми беше се запалила... Помня...ето това беше гледано от цялото ни семейство ", уточни Путин.

Въпросната историческа серия разруши ледовете сред съветския хокей и канадския, изиграни бяха 8 мача на разменено посещение сред двете хокейни суперсили по това време - 4 мача в Канада и 4 в Русия. За организирането на мачовете се бе заело канадското държавно управление и персонално министър председателят Пиер Трюдо участва на първия мач, като хвърли шайбата на леда за неговото начало. Всъщност тимовете се показват по-добре като посетители, в сравнение с като домакини. В Канада руските хокеисти печелят два мача, един приключват наедно и един със загуба. Докато в Москва канадците печелят три от мачовете и губят единствено един.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР