Семейството на жена в тежко състояние обвинява лекарите в Пирогов“

...
Семейството на жена в тежко състояние обвинява лекарите в Пирогов“
Коментари Харесай

Семейството на жена в тежко състояние обвинява лекарите в "Пирогов" в грешка


Семейството на жена в тежко положение упреква лекарите в „ Пирогов “ в " неточност в работата и неглижиране на незабавните дейности ". За bTV от болничното заведение обясниха, че оказват цялостно подпомагане на околните. Медицинският контрол стартира инспекция.

На 31 януари 38-годишната Ирена Павлова е оперирана по неотложност в " Пирогов ". Минути по-късно хирургът се среща със фамилията й.

" Обясни ни, че не е рак, а доброкачествени формирания на дебелото черво, които са провокирали перфорацията ", изясни Емилия Колева, майка на Ирена.

След интервенцията дамата подвига температура, която в началото лекарите смятат за естествена, само че утежняването траяло. На 6 февруари следва втора интервенция, която посочила, че дамата е с перитонит и сепсис.

" Когато попитахме за какво толкоз късно е направена тази интервенция, че сме изгубили събота и неделя - той сподели, че даже и по-рано да е била направена, не се е знаело какво ще се случи. На 16-ти се прави трета интервенция, на която се вижда още по-тежко положение ", добави Емилия Колева.

От две седмици младата жена е в реанимация. Съмненията на околните са за неточност при интервенцията. Още от петък упорстват външен съветник да даде мнение по случая. Разрешение за това получават през днешния ден.

" Когато беше обявено, че няма какво да се направи - че даже и да викнем външен съветник, той нищо няма да установи по-различно и, че нещата са в Божиите ръце. Аз в чудеса имам вяра и се надявам за нея да има такова знамение ", означи Теодора Колева, сестра на Ирена.

" Да се обезпечи второ мнение по желание на пациента/неговите близки, само че то не се заплаща от лечебното заведение, нито от Здравната каса. Въпрос на вътрешни правила ще бъде този външен съветник, от който се желае второ мнение, дали ще бъде позволен до територията на болничното заведение или консултацията ще се реализира единствено по документи ", сподели Мария Шаркова, юрист по здравно право.

От здравното министерство споделиха за bTV, че по случая стартира инспекция.

От " Пирогов " обясниха, че шефът на болничното заведение е сложил резолюция " За цялостно подпомагане " на всяко искане на околните.

" Назначена е инспекция по случая, с цел да се откри дали става дума за пропуски по време на лекуването или за неподходящ излаз от лекуване, до който се стига макар сериозните старания на медицинския екип. "

„ Искам да прикани всички хора в коремната хирургия, който счита, че може да е от помощ на случая, за който споделят, че единствено Господ да помогне - да ни извърнат внимание и да оказват помощ на щерка ми, тъй като съм й дала обещание ", прикани Емилия Колева.

Ирена има две деца - на 1 и на 12 години.


По тематиката работиха Николета Хаджийска и Кристина Налбантова
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР