Семейството на австралиеца Джок Полфриймън, осъден за убийство в България,

...
Семейството на австралиеца Джок Полфриймън, осъден за убийство в България,
Коментари Харесай

Убиецът Джок Полфриймън започна гладна стачка в Казичене

Семейството на австралиеца Джок Полфриймън, наказан за ликвидиране в България, се тормози за здравето му, откакто 32-годишният мъж разгласи гладна стачка в пандиза, заяви австралийската тв Ей Би Си.

Припомняме ви, че той бе наказан на 20 година затвор за убийството на 20-годишния студент по право Андрей Монов по време на сборичкване в София в края на декември 2007 г, оповестява "Трафик ".

Полфриймън не се храни в символ на митинг против "несправедливо отношение " от страна на управлението на пандиза и на българското държавно управление към работата му, обвързвана с правата на индивида зад решетките.

Преди 7 година австралиецът основал синдикат на наказани, който се бори с корупцията в системата. Асоциацията му пособия на пандизчии да преразглеждат делата си при хипотетична несправедлива присъда в български и европейски съдилища. Тази активност му завоюва похвали от правозащитни организации, само че и съпротива от българските управляващи.

Тази седмица Полфриймън е бил изместен от пандиза в Казичене в болничното заведение на Централния затвор в София поради влошеното му здравословно положение, заяви още автстралийската медия.

Миналия май Джок Полфрийман изненада Темида, откакто самичък отдръпна молбата си от съда за предварително освобождение от пандиза.

Тогава от затворническата администрация настояха той да не бъде пускан, тъй като "макар да е прецизен и изпълнителен, има още какво да се работи с него ".

През последните години австралиецът имал 10 награди и нямал санкции, само че все пак е наказан за ликвидиране.

Към днешна дата Джок Полфрийман е изтърпял е повече от 12 години от присъдата си.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР