Семейството на Алексей Навални е било уведомено от руските власти,

...
Семейството на Алексей Навални е било уведомено от руските власти,
Коментари Харесай

Русия ще държи тялото на Алексей Навални още 14 дни – ще правят „химичен анализ“

Семейството на Алексей Навални е било известено от съветските управляващи, че тялото на известния опозиционер ще бъде арестувано още 14 дни. Причината – ще му бъде осъществен „ химичен разбор “.

 

Към момента към момента не е ясно тъкмо къде се намират тленните остатъци на Алексей Навални. Всички опити на семейство и близки да ги открият са били пресичани от управляващите. Съпругата му Юлия упрекна Кремъл, че съзнателно крият останките му.

 

След като гибелта на Алексей Навални беше оповестена в петък, стартира търсенето на тленните му остатъци. На място до сибирската колония, където той излежаваше присъдата си, дойдоха неговият юрист и майка му. Те не бяха позволени да видят тялото на опозиционера.

 

В послание пред медиите Юлия Навалная каза, че съгласно нея повода за гибелта на брачна половинка ѝ е отравяне с Новичок и заради тази причина тялото към момента не е върнато на околните.

 

Ако изказванията на Навалная за потреблението на Новичок се окажат истина, това няма да е първият път, в който Алексей е бил тровен с невропаралитичния сътрудник. На 20 август 2020 година на Навални му става зле по време на полет от Томск до Москва. След спешно кацане в Омск, опозиционерът е признат в болница и подложен в здравна кома.

 

След дълга битка, фамилията му съумява да реалокира опозиционера в немска болница, където откриват, че е токсичен с Новичок.

 

Това е и в основата на документалния филм за съветския опозиционер, който завоюва „ Оскар “.

 

Политическите реакции

 

И Европейския съюз, и Съединените щати обявиха, че обмислят нови наказания против Русия поради гибелта на опозиционера. Твърденията бяха избрани като „ арогантни и неприемливи “ от страна на Кремъл.

 

Източник bTV

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР