Семейството на 15-годишната Елеонора Фенеркова се обръща за помощ към

...
Семейството на 15-годишната Елеонора Фенеркова се обръща за помощ към
Коментари Харесай

15-годишно момиче се нуждае от операция на гръбнака в Турция

Семейството на 15-годишната Елеонора Фенеркова се обръща за помощ към донори, с цел да може момичето да се подложи на скъпоструваща интервенция на гръбнака в Турция.

Преди две години фамилията открива, че детето има съществено гръбначно деформиране – сложена ѝ е диагноза ювенилна идиопатична сколиоза. Заради високия градус на изкривяването ортопед предлага изрично интервенция, която е тежка и рискова. Без нея  детето се обрича на прогресивно и трудно деформиране. Толкова съществено, че белият дроб и други органи не могат да се развият обикновено, а един ден болките стават нетърпими.

След като пробват всички вероятни способи да забавят процеса на деформиране – гимнастика, физиотерапия, непрекъснато носене на корсет, околните са уверени, че единственото, което ще помогне на Нори, е интервенция по метода VBT (Vertebral Body Tethering) – техника, която употребява гъвкава шнур, прикрепена с винтове към гръбначния дирек.

Операцията се прави в Турция, в профилирана клиника, където дават гаранция за цялостно излекуване. Цялата сума е непостижима за фамилията и то се нуждае от помощ. Според предварителната оферта от клиниката сумата, която е нужна, е 106 000 лева (офертата и други документи можете да видите в платформата, където е оповестена кампанията).

Елеонора е прелестно младо момиче, което обича да рисува и танцува. Много бихме желали да пораства здрава и усмихната. Да продължи с обичаните си занимания – решително и без болежка, споделят нейните близки.

На Нори можете да помогнете с дарение 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР