Семейството е фундаментът на италианските традиции, култура и манталитет, а

...
Семейството е фундаментът на италианските традиции, култура и манталитет, а
Коментари Харесай

Ресторант в Милано приема клиенти, ако си сготвят сами

Семейството е фундаментът на италианските обичаи, просвета и нрав, а душата на всеки дом е кухнята. Готвеното сближава всички членове на семейството, потушава непримирими вражди и внася несравним уют и чувство за естетика.

Забързаният метод на живот в последните десетилетия обаче отдалечи италианците от огромните сбирки с „ тонове “ домашно приготвена храна. Все повече хора избират или да хапнат небрежно в заведение, или да си поръчат за у дома от ресторант.

Една от най-известните марки за хранителни артикули на Ботуша се заема с предизвикването да върне италианците към спомените за фамилната идилия и неповторимия усет на домашните специалитети. По мотив 75-ата си годишнина компанията провежда самодейността " Star Home Restaurant ", като отваря ресторант с изискване към клиентите да подготвят сами вечерята, предопределена за техни родственици, другари или изцяло непознати.

Инициативата е изцяло безвъзмездна, а извънредното пространство се намира в сърцето на Милано, на крачка от величествената катедрала. Вечерите се провеждат  от 10 до 20 март, а " клиентите " са насърчавани да се опознават, да обменят хрумвания, само че най-много да готвят дружно.

Това е неповторима опция да изпитат от първа ръка лекотата на основаване на меню с продуктите на марката, да се уверят в техните качества, като в същото време преоткрият хубостта на общуването в кухнята и насладата от приготвената с обич храна, изясняват уредниците. Всеки, който желае, може да срещне нови другари или да прекара една в действителност друга вечер от нормалното всекидневие, допълват те.

Има единствено един проблем - местата са извънредно лимитирани, защото потенциалът за всяка вечеря е 12 индивида. Те може да са част от едно семейство, група другари или хора, които одеве се срещат и нямат самообладание да се забавляват дружно. 

Дванадесетте гости са разграничени на две групи - домакини и посетители. Първите имат спомагателна роля - да координират вечерята, като се погрижат за менюто, готварските процеси и сервирането, като от самото начало се грижат за комфорта на гостите, които от своя страна се любуват на вечерята.

За да няма непотребна суматоха и напрежение, всеки клиент-готвач може да разчита на експерт, който му оказва помощ за координирането на процесите в кухнята и естественото протичане на вечерта.

Компанията уредник на събитието е една от най-предпочитаните марки в италианските семейства за типичните за Ботуша артикули - от зеленчукови и месни бульони до подготвени сосове за паста. Основното й обръщение е да бъде постоянно покрай италианските фамилии.

Храната основава моменти на другарство, шерване, преоткриване и обмяна на хрумвания с най-близките ви хора. Какво по-ценно може да има? Нека преоткрием забравеното наслаждение да се храним дружно с това, което самите ние сме приготвили, допълват от компанията.

Любопитна детайлност е, че всяка една от десетте вечери е водена от някой от най-популярните италиански инфлуенсъри, измежду които Киара Сесилия, Илария Вита, Матилде Силвестри, Емануела Ронкари и други звезди от кулинарните риалитита на Ботуша.  " Забавлявах се да споделя с гостите едно меню, типично за вечерите в моя дом “, показа Мариса Пасера, кулинарна звезда и създател на готварска книга. Менюто беше жълто ризото с артишок крудо и лазаня с кюфтета, имаше и телешки рулца и пюре с мирис на лимон, добави тя, представена от " La Republica ".
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР