Семейство живее близо месец на една от пейките, намиращи се

...
Семейство живее близо месец на една от пейките, намиращи се
Коментари Харесай

Семейство живее близо месец на пейка край гарата в Кюстендил

Семейство живее близо месец на една от пейките, намиращи се в региона на гаровия площад в Кюстендил. Тежката орис сполетяла Илийчо Петков и жена му Гергана преди повече от 20 дни. Първоначално те обитавали гарсониера чартърен, само че там натрупали задължения в размер на 700 лева и се наложило да изоставен жилището, написа "Монитор ".

„ Аз съм от Пловдивско село, само че любовта ме докара тук в Кюстендил. Аз съм 53-годишен и от 2015 година пребивавам в града. Първоначално живеех с друга жена за малко, с която се бях срещнал по интернет, само че по-късно се влюбих бясно в Гергана /52 г./ и ето ни в този момент тук, спим по пейките. Нямаме пари за самун, нямаме заслон, представяте ли си какво ми е 20 дни да не се изкъпя. Аз съм чист човек и това ме влудява “, споделя с насълзени очи Илийчо. Той самия опитал за известно време да живее при тъща си, само че с жена му били изгонени. Работил преди няколко месеца и в строителна компания, само че го хванало съкращението и оттогава няма пари и за насъщния.

„ Преди няколко месеца си пуснах публикация в един вестник, че нямаме дом и ни се обади една жена от Варна. Прибра ни за 3 месеца, само че нещата отново не ни се получиха. Жена ми получи тогава помощ за отопление в размер на 365 лева, само че парите свършиха. Намерих краткотрайна работа, само че ме викаха единствено ден-два в седмица и по този начин се наложи още веднъж да се върнем тук и да търсим прехранване в Кюстендил “, изяснява още 53-годишният мъж.

Така от 13 април мъжът населява една от пейките в региона на гарата в Кюстендил. По негови думи Гергана се пробвала да се върне при майка си, само че след голям брой обиди и тормоз дамата последвала Илийчо. „ Майка ми е доста неприятен човек. Не ме обича. Стигна се даже да ме заключва, представете си “, изяснява с насълзени очи Гергана.

В момента единствената вяра на фамилията е да си откри дом и непрекъсната работа, с цел да могат да се устоят. Помощ им предложили обществени служащи, само че те отказали, защото трябвало да отидат в дома за възрастни хора в Благоевград или София. „ Няма по какъв начин да се помолим и за общинско жилище, тъй като аз се повеждам гражданин на Пловдив. За да отида да си оправя документите ми трябват най-малко 100 лева, а сега имам едвам 7 стотинки. За първи път оставаме на улицата и се срамим ужасно доста. За нас това е ужасно унизително. Ето през днешния ден ще ни се наложи да просим, с цел да си купим самун. Представяте ли си. Молим се само в случай че някой може да ни помогне. Единствената екстра, с която разполагам е мобилен телефон. Ето и номера ми – 0893 726 739, в случай че някой реши да ми се обади и да ми помогне с квартира и намирането на работа “, прикани още безпризорния Илийчо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР