Семейство българи на 45 и 46 години, както и 28-годишната

...
Семейство българи на 45 и 46 години, както и 28-годишната
Коментари Харесай

Българи продавали бебета за 20 000 евро на гърци

Семейство българи на 45 и 46 години, както и 28-годишната им щерка са арестувани в гръцкия град Катерини с обвиняване, че са набирали бременни дами в България в тежко икономическо положение за търгуване на бъдещите новородени деца, съобщи в. Български вести.

Обвинение е повдигнато и против двама гръцки жители на възраст 67 и 61 години, които набирали бездетните гръцки двойки. Според информация след раждането на децата, 67-годишният грък е придружавал биологичните майки в способния указател за издаване и приемане на уверение за раждане.

Предаването на бебета на бездетни двойки и събирането на контрактуваните суми се твърди, че е осъществявано от другия 61-годишен грък, който също е търсил и евентуални родители. Бременните дами са довеждани от българите и настанявани до деня на раждането в дома им в град Катерини, а самото раждане е ставало в разнообразни клиники в Гърция според от това, къде живеят бъдещите родители.

Досието по делото е предадено на прокурора в Катерини, като в него има обвиняване и към пет български биологични майки на възраст от 23 до 40 години. До двадесет хиляди евро са платили бездетни двойки на членове на канала за деца, съгласно информация на полицията в Катерини.

Разкрити са пет противозаконни осиновявания досега, три от които в Пиерия и две в Атика, от септември 2014 година до през декември 2016 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР