Семейство Арабаджиеви не са се укривали в къщата с кулата,

...
Семейство Арабаджиеви не са се укривали в къщата с кулата,
Коментари Харесай

Жоро Шопа проговори от Испания за Арабаджиеви


Семейство Арабаджиеви не са се укривали в къщата с кулата, в която бяха задържани, а са пристигнали там два дни преди да бъдат арестувани. Те сами са се предали, сподели пред bTV Георги Семерджиев. Той обаче не пожела да бъде сниман, нито записван, защото против него имало два атентата и наличието на медиите доста излагало живота му на риск.

Документите за екстрадицията на Ветко и Маринела Арабаджиеви към този момент са изпратени в Испания. Очаква се испанските управляващи през идващите 2 седмици да преценяват, според от обвиняването, къде да се гледа делото за екстрадиция.

Според източници семейство Арабаджиеви са настанени в затвор в Барселона.

Испанци описват, че са виждали фамилията в скъпия парцел и по улиците на Кабрера де Мар доста пъти през последната една година и са ги мислили за новите им съседи.

За някои от локалните Маринела и Ветко са създали усещане още преди година.

– Познавате ли тези хора?

– Мисля, че знам кои са. Те са българи, които имат доста пари и си купиха къща тук.

– Къде е къщата?

– Ето там.

– Има ли кула?

– Да, има кула. Тук се вижда малко от нея.

– Откога живеят тук?

– От една година. Купиха си къщата, реновираха я цялата, караха скъпи коли и никой не знаеше от кое място са пристигнали и какви са. Къщата знам, че я продаваха за милион и нещо, само че тъй като не я купуваше никой, й падна цената и най-после я продадоха за 600 хиляди евро. Преди две години я продадоха и от една година я ремонтират, необичайно беше, че си доведоха служащи от България и караха скъпи коли с български номера. Например кола, която коства над 100 000 евро.

Според други поданици на Кабрера де Мар парцелът с кулата е продаден на Георги Семерджиев през 2016 година. В селото парцели си купуват двама трима българи на година. Най-скъпият парцел, продаден на българи, е на стойност 1,5 милиона евро.

"Тук има доста първокласни къщи, само че все са на хора, които имат бизнес. Хора от Барселона които живеят отвън столицата ", споделя Хуан.

– Коя е естествената цена за квадратен метър тук?

– Не знам, само че виж, за 100 квадрата се дават 200 – 300 хиляди евро втора употреба. Ето виж, тук има къщи с басейни за милион и двеста хиляди.

В селото е неразрешено да се снимат частните парцели даже и да е от улицата. Самата полиция подсигурява видеонаблюдението за тези парцели, а въпросителните към арестуваните Ветко и Маринела Арабаджиеви не престават да се усилват.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР