Семействата на заложници, задържани в Газа, и техните поддръжници започват

...
Семействата на заложници, задържани в Газа, и техните поддръжници започват
Коментари Харесай

Най-новото | Семейства на заложници, задържани в Газа, започват 4-дневен марш, за да поискат свободата си

Семействата на заложници, арестувани в Газа, и техните поддръжници стартират четиридневен марш от Южен Израел до Ерусалим, с цел да изискат техните близки да бъдат освободени освободени.

Маршът идва в миг, когато в Катар се водят договаряния за реализиране на договорка сред Хамас и Израел, която ще докара до преустановяване на огъня в подмяна на освобождението на заложници. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че е налице такова съглашение, само че чиновници от Израел и Хамас бяха скептични по отношение на неговия оптимизъм.

Преговарящите от Съединени американски щати, Египет и Катар работят върху рамково съглашение, съгласно което Хамас ще освободи някои от десетките заложници, които държи, в подмяна на освобождението на палестински пандизчии и шестседмично прекъсване на боевете. По време на краткотрайната пауза ще продължат договарянията за освобождението на останалите заложници.

Войната отприщи филантропична злополука в Газа и провокира световна угриженост по отношение на обстановката в Рафа, най-южния град на Газа по про...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР