Семейният фестивал Фамилатлон ще зарадва малки и големи на 3

...
Семейният фестивал Фамилатлон ще зарадва малки и големи на 3
Коментари Харесай

Традицията Фамилатлон се завръща с фокус върху здравословния начин на живот

Семейният фестивал Фамилатлон ще зарадва дребни и огромни на 3 юни на Голямата поляна в Южния парк

Любимият на доста български фамилии фестивал Фамилатлон се завръща в цялостния си искра и ще  зарадва дребни и огромни за 15 следващ път на 3 юни 2023 година По традиция събитието, проведено от Асоциация Родители, ще се организира на Голямата поляна в Южния парк, а веселието и спортът ще продължат през целия ден – от 10.00 до 17.00 ч.

За поредна година посетителите на фестивала ще могат да се срещнат с най-различни спортове и действия и ще могат да се включат в игри, надпревари и уъркшопи. Семействата ще могат да открият нови занимания или просто да прекарат прелестно свободното си време със фамилията и приятелите си навън. За най-малките, както повелява традицията, ще се провежда велопоход. Оставайки правилни на правилата си, уредниците дават обещание Фамилатлон да приключи с играта „ Ябълки за боклук “, в която задачата е да се събере боклукът, останал след празника, а като премия децата получават ябълка.

И тази година събитието се осъществя със съдействието на Столична община  и в партньорство с разнообразни организации, клубове, учебни заведения, детски градини и бизнеса.

Фестивалът е самодейност с обичаи, насочена към фамилиите с фокус върху здравословния метод на живот и концепцията за основаване на удобни условия за фамилен спорт.

Първообразът му е основан във Франция от група запалянковци. Основната концепция е, че фамилният спорт е доста значим инструмент за подсилване на здравето в фамилията. Здраве уредниците схващат в подтекста на дефиницията на СЗО за физическо, психологично и обществено благоденствие. През 2009 година Асоциация Родители получи хартата на Фамилатлон, с което се причисли като български сътрудник в самодейността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР