СЕМ обслужва видимо един от кандидатите в конкурса за генерален

...
СЕМ обслужва видимо един от кандидатите в конкурса за генерален
Коментари Харесай

Демократична България: Кошлуков е верният страж на Пеевски и СЕМ го обслужва

Съвет за електронни медии обслужва очевидно един от претендентите в състезанието за общоприет шеф на Българска национална телевизия - Емил Кошлуков и общественият конкурс за избор е единствено смокиновият лист, който ще го легитимира. Това се споделя в позиция на Демократична България.
 Започнаха чуванията на претендентите за Българска национална телевизия - Сашо Йовков сложи акцент върху финансите
Според обединяването на ДСБ, Зелено придвижване и Да, България изборът на " правилния пазач на медийния магнат Пеевски " е предупреден. 

Кошлуков, като програмен шеф на Канал 1, е солидарно виновен с Каменаров за насъбрания по време на този екип дълг от близо 50 милиона лв.. В резултат от това публичната телевизия е във в действителност банкрут, декларират от Демократична България.

Демократите напомнят и предишното му в ТВ7 и компанията му " Ноу фрейм ", която " преточила милиони преди да банкрутира ".

От обединяването упорстват Кошлуков да бъде дисквалифициран от състезанието и да се основат условия за провеждането на почтен, професионален и с ясни критерии избор, годен за всички участници. Също по този начин демократите упорстват и за цялостен външен одит на фактическото финансово положение на медията, който да бъде показан пред обществеността. 

Ето и цялата позиция на Демократична България:

В идващите два дни предстоят чуванията за нов общоприет шеф на Българска национална телевизия и поради наличните кандидатури, това ще бъде едно от най-предвидимите чувания в историята на българските публични медии.

Правилата, или напряко неналичието на правила, очевидно обслужват един от претендентите и сегашен краткотрайно изпълняващ длъжността – Емил Кошлуков. Затова не излиза наяве за какво губим време в състезания и кандидатури, като Съвет за електронни медии може да премине към непосредствено назначение. Но тъй като по закон е по този начин и Съвет за електронни медии има потребност от смокиновия лист на обществения конкурс, с цел да назначи правилния пазач на медийния магнат Пеевски, подобен официално ще се организира.

Да напомним обстоятелствата:

Кошлуков беше претендент и на предходния конкурс, където мястото за началник на Българска национална телевизия завоюва Константин Каменаров, напуснал поста откакто получи присъда. Тогава Кошлуков не беше назначен заради липса на задоволително професионален опит. Но когато е належащо да бъде назначен следващият прислужник на Пеевски, който също така е негов дълготраен приятел, този аршин е елементарно реализуем. Бързо се появи подобаващ стаж, като програмен шеф на ТВ АЛФА. Припомняме, че когато на Пеевски му би трябвало прислужник в Българска национална телевизия, първият който се сеща да помоли за малко изчезнал стаж се оказва не инцидентно Сидеров, в продължение на практиката АТАКА да обезпечава постове под аренда за Пеевски (справка – Емил Караниколов, Нено Димов, Петър Николов).

Кошлуков е потвърден кадър в това да бъдат „ усвоени “ бюджети още от времето, в което злощастната ТВ 7 се управляваше в съсобственост от Пеевски и Цветан Василев. Неговата компания „ Ноу Фрейм “ преточи милиони преди да банкрутира.

Кошлуков, като програмен шеф на Канал 1, е солидарно виновен с Каменаров за насъбрания по време на този екип дълг от близо 50 милиона лв.. В резултат от това публичната телевизия е във в действителност банкрут. Но Кошлуков комфортно трансферира виновността на Управителния съвет и чист като момина сълза счита да увери Съвет за електронни медии в мениджърските си умения.

Всеки от тези обстоятелства би трябвало да е изцяло задоволителен, с цел да може Съвет за електронни медии въобще да не допусне Кошлуков до конкурс или да го дисквалифицира. Иначе, няма нищо ново, нито необичайно в голямото въздействие на Движение за права и свободи, Доган и Пеевски в националната телевизия.

Припомняйки тези обстоятелства и в навечерието на състезанието за избор на общоприет шеф на Българска национална телевизия, ние от Демократична България настояваме:

Да бъде дисквалифициран краткотрайно изпълняващият длъжността шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков.

Да се основат условия за провеждането на почтен, професионален и с ясни критерии избор, годен за всички участници.

Да се извърши цялостен външен одит на фактическото финансово положение на медията и да бъде показан пред обществеността. Най-добре от организация като Европейския съюз за радио и телевизия (EBU).

Българска национална телевизия да бъде ръководена от лишен от зависимости от властта екип, който да пази публичния интерес. Да отразява независимо и професионално протичащото се и да действа като коректив на подправените и подвластни вести. Да разходва нашите пари транспарантно и в интерес на феновете, а не на частния корпоративен или политически интерес.

Сега Съвет за електронни медии е под прожектора на публичното внимание!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР