Селскостопански хеликоптер e изчезналият край Гърмен. Според информация от Югозападното

...
Селскостопански хеликоптер e изчезналият край Гърмен. Според информация от Югозападното
Коментари Харесай

Изчезналият хеликоптер край Гърмен е пътувал към Пловдив

Селскостопански хеликоптер e изчезналият край Гърмен. Според информация от Югозападното държавно дружество машината е изхвърчала към 7:40 ч. сутринта от стадиона на Гърмен, с цел да се прибере към базата в Пловдив.Няколко часа по-късно се губи връзка с него. На борда на машината е бил единствено водача, съобщи БТВ.
Към този миг няма публична информация дали машината се е разрушила. Връзката с водача е изгубена.
Машината е частна, като е наета от ЮЗДП, с цел да пръска горите в региона. Предишните дни хеликоптерът е работил в региона на Сатовча и Гърмен.
Задействана е процедура за локализиране на хеликоптер, сподели за Българска телеграфна агенция и шефът на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Благоевград комисар Валентин Василев. Той уточни, че има подобен сигнал и до тях, само че самият сигнал не е доуточнен. Процедурата е за търсене. Не може да се удостовери, че е паднал, уточни комисар Василев и добави, че по първична информация е изгубен контакт с летателния уред.
Хеликоптер на „ Гранична полиция “ също е летял в региона, удостовери за Нова шефът на Групово дело „ Гранична полиция “ Антон Златанов. Той беше безапелационен, че случай с тяхна машина няма, а полетът е изпълнен сполучливо и водачите са се приземили по проект в базата.
От Министерство на вътрешните работи обявиха, че нямат данни за паднал хеликоптер. При тях има информация единствено за дребен летателен уред, с който тази заран е изгубена връзка. От Министерството на превоза обясниха, че държавните хеликоптери не се вписват в определението „ дребен летателен уред “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР