Селските мафиоти пазят мълчаниеОгнян Атанасов плачел в ареста и си

...
Селските мафиоти пазят мълчаниеОгнян Атанасов плачел в ареста и си
Коментари Харесай

Петричкият Ескобар от 20 г. е недосегаем

Селските мафиоти пазят безмълвие


Огнян Атанасов плачел в ареста и си удрял главата в стената


Повече от 20 години Огнян Атанасов от благоевградското село Тополница, прочут като петричкия Пабло Ескобар е недостижим за българското правораздаване. Делата му обикалят съдилищата из цялата страна и за последно през 2016 година стигнаха до спецсъда, който ги спря поради тежкото му психическо положение, провокирано от несъразмерна приложимост на дрога и хапчета.

На 16 януари село Тополница осъмна блокирано от над 60 жандармеристи, униформени и цивилни служители на реда. Претърсена е къщата на Огнян Атанасов и още 6 парцела на негови съседи и служащи в оранжериите на татко му. До момента са задържани 10 души, измежду тях и самият петрички Ескобар, само че дали е открита дрога и в какви количества, на какъв брой души ще има повдигнати обвинявания и за какви действия, до през вчерашния ден не стана ясно. Местните хора обаче знаят – каквото и да стане, Огнян ще се измъкне.
 Полицаи и жандармеристи блокирали петричкото село Тополница по време на акцията на 16 декември. Снимки Булфото Полицаи и жандармеристи блокирали петричкото село Тополница по време на акцията на 16 декември. Снимки Булфото
След към денонощие зад решетките Ескобар изпаднал в рецесия, плачел и си удрял главата в стената, споделиха осведомени пред “Труд ”. Според тях той още веднъж ще залага на защитната си версия, че мозъкът му е мощно повреден, не схваща в какво го упрекват и не може да взе участие в наказателния развой.

Още при започване на 90-те години граничното село Тополница се прочува като Меката на дрогата, а Огнян като един от босовете на наркотрафика към Гърция. След няколко изменничества той стартира да работи единствено с каналджии от родното му село и от прилежащо село Вълково. Мафиотската конструкция пази такова безмълвие, че и до момента ченгетата нямат визия за действителните количества опиати и пари, с които работи петричкият Ескобар.

През 2011 година по искане на комисията “Кушлев ” съдът лишава имущества за близо 170 000 лева на Огнян Атанасов и брачната половинка му. Оттогава по документи той е единствено аграрни производител, заявява приходи по към 10 000 лева годишно, всичко е на татко му, а колите, които кара – на другари.

Из досието му


Бяга от гръцки затвор

 Васил Маникатов Васил Маникатов
Огнян Атанасов е съден у нас за трафик на хора през границата с Гърция при започване на 90-те години, след това се захваща с дрога. Верен съучастник му става Васил Маникатов от Сандански. И двамата са хванати и съдени в Гърция и през 1998 година дружно бягат от пандиза Касандра. След арест у нас, приятелите се упрекват взаимно в изменничество и скъсват вечно. Носят се клюки, че са натрупали милиони, по тази причина през 2008 година Маникатов е похитен от “Наглите ” и околните му заплащат 240 000 евро откуп.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР