Селекционерът на световния шампион Франция Дидие Дешан даде пресконференция преди

...
Селекционерът на световния шампион Франция Дидие Дешан даде пресконференция преди
Коментари Харесай

Дидие Дешан: Тези мачове няма да имат нищо общо със Световното първенство

Селекционерът на международния първенец Франция Дидие Дешан даде конференция преди мача на тима си против Австрия в Лигата на нациите. Треньорът има за цел да избегне изпадането на " петлите " в Лига “B ”, както и да приготви тима по най-хубави метод за Световното състезание, което стартира след по-малко от два месеца. 

" Имах концепция по какъв начин да играем в отбрана, само че имаме доста контузени и ще преценим в последния миг. Ще се опитаме да сложим играчите на най-хубавите им позиции. Ако погледнете тима на Австрия, по време на четирите им мача през месец юни те три пъти сменяха схемата на игра в самите мачове ", сподели Дешан. 

" Това ще бъде мач на истината. Аз съм изолиран от света, имам доста работа, само че спортните триумфи на Франция - това е моята задача ", призна треньорът. 
 Френската федерация позволи спора с Мбапе Френската федерация позволи спора с Мбапе
" Тук са 24 футболисти, аз съм ги избрал и вярвам в тях. Това са двата ни последни мача преди Световното състезание, само че те няма да имат нищо общо. Ситуацията в този момент няма да е същата като след два месеца. Всеки селекционер ще желае най-хубавите му играчи да са на линия. Аз съм индивидът, който ще направи избора. Да не извикаш даден футболист за Мондиала е доста мъчно, само че няма смисъл да приказваме занапред ", добави той. 

" Ще дам време за игра на вратаря Майк Менян. Той се оправя доста добре в тима си Милан, както и капитанът ни Юго Лорис в Тотнъм. Майк е постоянно с нас, само че не играе толкоз постоянно. Сега ще има тази опция. Имам късмет да разполагам с двама отлични вратари ", приключи Дадие Дешан.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР