Селекционерът на швейцарския национален отбор Мурат Якин поздрави футболистите си

...
Селекционерът на швейцарския национален отбор Мурат Якин поздрави футболистите си
Коментари Харесай

Мурат Якин: За мен 1:0 или 2:0 не е достатъчно, но пък играхме като зрял отбор

Селекционерът на швейцарския народен тим Мурат Якин поздрави футболистите си за зрелостта, която съгласно него им е помогнала да завоюват срещата с Камерун (1:0) на Световното състезание. Брийл Емболо, който е роден в Камерун, вкара единствения гол в срещата, засичайки ниско центриране на Джердан Шакири. 25-годишният Емболо не се зарадва на гола си, само че попадението може да има витално значение за тактиката на тима. Швейцарците доближиха четвъртфинал на последното Европейско състезание, а в този момент упованията са сигурно да излязат от групата.

Камерун беше по-активният тим преди почивката, само че три минути след подновяването на играта Емболо откри.

" Разбира се, би трябвало самообладание. Беше зряло показване от нашия тим. Винаги има известна неустановеност на международно състезание, не всичко може да върви добре през цялото време, само че съм удовлетворен от притежанието на топката, от метода, по който го реализирахме ”, съобщи Якин на конференцията след дуела.

" Може би 1:0 или 2:0 не е задоволително за моя усет. Може би можехме да вкараме повече голове, само че като цяло това беше умно показване от нашия тим ", отговори някогашният швейцарски национал на въпрос дали като за първи мач проектът авансово е бил начертан за внимателна игра.

Попитан по какъв начин би коментирал реакцията на Емболо при попадението, Якин отговори: " Ние знаем историята му, предишното му в Камерун. Брийл може да бъде другарски надъхан до началния удар, само че по-късно те са наши съперници и той го знае. И знае, че имаме потребност от неговото присъединяване в нашия тим. Да, ясно е какъв е противникът. Но той постоянно желае да вкара гол и извърши съвършено задачата си. Така че ние сме доста щастливи от това ”, приключи Якин.
 Емболо: Стана това, за което си говорехме на почивката Емболо: Стана това, за което си говорехме на почивката
Швейцария е в група G на Мондиала дружно още с Бразилия и Сърбия. Следващата среща на швейцарците е на 28-и ноември против петкратните международни първенци от Бразилия.
 Треньорът на Камерун е горделив с Треньорът на Камерун е горделив с " дребния си брат " Емболо
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР