Селекционерът на националния тим на Италия по футбол Лучано Спалети

...
Селекционерът на националния тим на Италия по футбол Лучано Спалети
Коментари Харесай

Спалети: Не заслужавахме да загубим с 2 гола от Англия

Селекционерът на националния отбор на Италия по футбол Лучано Спалети сподели, че тимът му би трябвало да се поучи от грешките след провалянето с 1:3 от Англия в група " C " на квалификациите на Евро 2024.

Съдбата на защитаващия купата си състав на Италия ще бъде решена идващия месец, когато играе с Република Северна Македония и с Украйна. В момента Скуадра адзура " е на трето място в класирането, на три точки от втория Украйна преди последните два кръга, а Англия към този момент си обезпечи място на финалите следващата година.

Връщайки се на стадиона на своя успех на Евро 2020, Италия поведе посредством първия гол за националния тим на Джанлука Скамака, само че в последна сметка домакините от Англия стигнаха до поврат и взеха реванш за загуба на финала на шампионата преди две години.

" Не мисля, че тимът заслужаваше да загуби с два гола разлика ", сподели Спалети, който пое треньорския пост през септември, откакто Роберто Манчини напусна.

" Трябва да се развиваме и да се възползваме от значимите моменти, в които се печелят мачове ", сподели той за тима, който е без редица играчи, спечелили купата през 2021-а.

" Играхме добре през по-голямата част от мача, само че би трябвало да използваме възможностите си ", добави някогашният треньор на Наполи.

Той не беше удовлетворен и от метода, по който Италия позволи головете - два на Хари Кейн и един на Маркъс Рашфорд.

" Имаме качества да играем добре против всички ", сподели Спалети, признавайки, че темпото и физическата форма на британските футболисти са се оказали мъчно предизвикателство.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР