Селекционерът на националния отбор по футбол на Република Северна Македония

...
Селекционерът на националния отбор по футбол на Република Северна Македония
Коментари Харесай

Благоя Милевски повика 27 футболисти за мачовете с Грузия и България в Лигата на нациите

Селекционерът на националния тим по футбол на Република Северна Македония Благоя Милевски повика 27 футболисти за мачовете с Грузия и България в Лигата на Нациите. Това са и последните срещи в група С4 на шампионата. 

Първата среща за тима от някогашната югославска република е на 23-и този месец в Тбилиси, а на 26-и те одобряват и българския народен тим на своя народен стадион " Тодор Проески " в Скопие.
 Обявиха програмата на Обявиха програмата на " лъвовете " за идните дуели от Лигата на нациите
В групата сега водач е Грузия, която има 10 точки и е главен любимец за първата позиция. Република Северна Македония е на 2-о място със 7, България е с 3, а новобранецът Гибралтар е с 1 след изиграните четири кръга.

" Не е инцидентно, че разгласявам лист с 27 футболисти. Имаме доста проблеми и непредвидени неприятности от здравословен темперамент. Има и играчи, които без подозрение са в доста неприятно положение, от което няма по какъв начин да бъда удовлетворен. Това е и повода да повикам толкоз доста хора. Също по този начин някои от футболистите ни към момента нямат клубни тимове, други пък си откриха такива преди дни безусловно. Ние сега дойдохме на едно равнище, което евентуално е изненада и за нашата общност. Нашата задача е да задържим това равнище и да се изкачим даже на по-високо.
37  България - Северна Македония 1:1
" Ще използваме мачовете, с цел да оформим образа на тим, който може да бъде приключен като жанр в бъдеще. В групата нямаме огромни очаквания за 1-ото място, само че до момента в който има каквито и да е шансове, ще се борим да ги осъществяваме, съобщи още Благоя Милевски.

Когато беше запитан съответно за решението му по отношение на някои футболисти, той съобщи: " От здравословна позиция имаме проблеми с Дарко Чурлинов. Трябва да мине спомагателни прегледи и по-късно ще знаем какво е положението му, само че се надяваме да не е съществено. Що се отнася до Илия Несторовски, той е дал доста за Република Северна Македония и сега не заслужава да го повикам, с цел да играе 10-15 минути. Когато е плануван в тима, ще го използваме оптимално. В момента Милан Ристовски и Боян Миовски са в предни позиции и те са в по-добра форма ", изясни треньорът.
37  България - Северна Македония 1:1
Вратари: Столе Димитриевски (Райо Валекано, Испания), Дамян Шишковски (Докса Катокопия, Кипър), Кристиян Наумовски (Шкупи), Игор Алексовски (Работнички) 
Защитници: Стефан Ристовски (Динамо Загреб, Хърватия), Дарко Велковски (Ал Етифак, Саудитска Арабия), Висар Муслиу (Инглощат, Германия), Езджан Алиоски (Фенербахче, Турция), Тодор Тодоровски (Сумгаит, Азербайджан), Стефан Ашковски (Ламия, Гърция), Никола Серафимов (МОЛ Види, Унгария), Гьоко Зайков (Ворскла, Украйна), Боян Димовски (Академия Пандев)
Полузащитници: Елиф Елмас (Наполи, Италия), Енис Барди (Трабзонспор, Турция), Ариян Адеми (Динамо Загреб, Хърватия), Енис Фазлагич (Дунайска Стреда, Словакия), Агон Елези (Вараждин, Хърватия), Яни Атанасов (Хайдук, Хърватия), Стефан Спировски (Пюник Ереван, Армения)
Нападатели: Милан Ристовски (Спартак Търнава, Словакия), Боян Миовски (Абърдийн, Шотландия), Дарко Чурлинов (Бърнли, Англия), Александър Трайковски (Ал Фейха, Саудитска Арабия), Валон Етеми (Истанбулспор, Турция), Дориан Бабунски (Дебрецен, Унгария), Люпче Дориев (Шкендия)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР