Селекционерът на националния отбор на България за юноши до 18

...
Селекционерът на националния отбор на България за юноши до 18
Коментари Харесай

Селекционерът на U18 разкри за сериозни проблеми в отбора преди Евро 2022, които умишлено не били афиширани

Селекционерът на националния тим на България за юноши до 18 години Виктор Карагьозов разкри, че в състава е имало съществени проблеми с контузени преди и по време на Евро 2022, само че това съзнателно не е афиширано. Днес отборът и експертът бяха наградени за Отбор и Треньор №1 на месец юли, справедливо самопризнание за извоюваните бронзови медали на шампионата на Стария континент.

" Благодаря за оценката за тези момчета и това, което постигнахме. Не беше по никакъв начин леко. Пожелах си стратегия най-малко шесто място, тъй като това даваше идващ стадий - Световно състезание. Имахме настройката на фона на опциите си да се опитаме да покажем капацитет. Изхождайки от действителните благоприятни условия, съществена цел бе класиране на Мондиал 2023. Възпрепятстваха ни няколко сериозна казуса, които не афиширахме преди заминаването. Имахме трайно контузени хора, един от които бе Александър Къндев. Той стартира подготовка с 15 дни забавяне. Проблематичен бе и Кристиян Титрийски, който макар здравословните проблеми съумя да тренира. Преодоля всички компликации и доближи до опциите си, като даде своя дан за триумфа. Имахме и проблеми с капитана, който имаше счупена скула преди време и бяха останали психически проблеми. Той не се намираше в оптимално физическо и техническо положение. Като цяло главните ни играчи имаха проблеми, само че въз основата на огромна мотивация и положителните условия на подготовка, момчетата допряха съвсем масксимума в този интервал. Искам да загатна и нашите двама центрове, които направиха свръхестествен шампионат и в класациите бяха в призовите места. Либерото ни не получи нужните похвали, само че изигра постоянен шампионат даде успокоение на тима в отбрана и посрещане. В по-малки проценти се включиха още двама-трима състезатели, които също помогнаха за завоюването на третото място ", разяснява селекционерът Карагьозов.
 Националите U18 и Виктор Карагьозов – Отбор и Треньор № 1 на юли Националите U18 и Виктор Карагьозов – Отбор и Треньор № 1 на юли
Той е сигурен в качествата на младите волейболисти.

" Имаме надарено потомство, което би трябвало да продължи да се развива. Имаме своите шансове за международното, само че и другите ще се развиват ще вървят напред. Трябва да бъдем реалисти, само че в това време оптимално мобилизирани и стимулирани за реализиране на добър резултат. Така ще имаме опция за издигане на престижа на България на международната сцена ", добави още селекционерът.
 В БФВолейбол са оптимисти след бронза на младежите до 18 години на Европейското В БФВолейбол са оптимисти след бронза на младежите до 18 години на Европейското
Кристиян Титрийски и Симеон Николов си пожелаха мощно показване на Световния шампионат през 2023 година.

" Благодаря на БФВ, на треньорския щаб и състезателите, тъй като нямаше да реализираме бронзовите медали без всички тях. Бяхме стимулирани. Доволни сме от триумфа. Можехме малко повече, само че за момента това ни стига. За международното следващата година желаеме да надградим. Пожелаваме триумф на мъжкия народен тим. Подкрепяме ги и се надяваме един ден и ние да попаднем в него ", сподели Кристиян Титрийски.

" Искам да благодаря за положителните условия и подготовката. Също да благодаря на публицистите, че правят оценка нашия труд. Надявам се в бъдещето още доста пъти да идваме тук за положителни дела. Мечтая да вземем злато на международното, само че в случай че би трябвало да бъде реалисти, това няма да е елементарно. Ако повторим бронзовите медали, ще бъде отличен резултат, уповавам се цяла България да бъде удовлетворена ", разяснява Симеон Николов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР