Селекционерът на националния отбор на Австралия Греъм Арнолд подписа нов

...
Селекционерът на националния отбор на Австралия Греъм Арнолд подписа нов
Коментари Харесай

Селекционерът на Австралия удължи договора си до Мондиал 2026

Селекционерът на националния тим на Австралия Греъм Арнолд подписа нов контракт и ще остане на поста си до края на Световното състезание през 2026 година в Северна Америка. Това оповестиха от Австралийската футболна асоциация.

" Под управлението на Арнолд отборът пренаписа историята на австралийския футбол с представянето си на Световното състезание в Катар, обединявайки нацията както в никакъв случай до момента. ", разяснява основният изпълнителен шеф на федерацията Джеймс Джонсън.

Специалистът през декември изведе " кенгурата " до осминафиналите на Мондиала в Катар за повторно в историята, преди отборът му да загуби с резултат 1:2 от бъдещия първенец Аржентина. Безспорна заслуга на Арнолд е построяването на мощни връзки в тима, който дойде в Катар с ниски упования, само че победи Тунис и Дания с по 1:0 в груповата фаза, с цел да реализира за първи път две победи в един Мондиал.

" Обичам Австралия и локалния футбол. Нищо в тази велика игра не може да се съпостави с въодушевлението, гордостта и възприятието за това, което постигнахме аз и целият екип в Катар. Желанието ми да продължа да извършвам ролята на ментор в никакъв случай не е било по-силно тъй като знам, че имам още какво да дам на момчeтата и на футбола в Австралия “, съобщи 59-годишният експерт.

Според информации в локалните медии Арнолд е отказал предложения от няколко европейски клуба и от народен тим от Азия, с цел да остане на поста си.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР