Селекционерът на националния ни футболен отбор Ясен Петров очаква тежка

...
Селекционерът на националния ни футболен отбор Ясен Петров очаква тежка
Коментари Харесай

Ясен Петров: Очаквам тежка битка, надявам се да победим

Селекционерът на националния ни футболен тим Ясен Петров чака тежка борба в утрешната международна подготовка против състава на Северна Ирландия, само че се надява нашите да стигнат до успеха. Срещата от трета група на квалификациите в зона " Европа " е на стадион " Васил Левски " от 21.45 часа и ще бъде излъчена директно по стратегия " Хоризонт " на БНР.

" При нас напрежение като щаб не позволяваме, направихме всичко допустимо футболистите да си изчистят главите, на следващия ден ни следва дуел, в който би трябвало да сме оптимално мобилизирани “, стартира старши треньорът на родните национали. Той отхвърли да разяснява изявлението на Стилиян Петров по-рано денем, че един народен селекционер би трябвало да има проекти, хрумвания, да знае по какъв начин да работи с футболистите. " Няма да го разясня, всеки има право на мнение – имам голямо почитание към положителните футболисти, това си е негово мнение. Мога да му пожелая единствено да е жив и здрав ".

" Да, не е елементарно след подобен мач да вдигнеш тима, при нас разочарованието като щаб беше доста огромно, само че животът продължава, би трябвало да сме положителни, да дадем максимума от нас, да покажем едно друго лице и да не повтаряме грешките, тъй като от много време не бяхме правили толкоз груби неточности. Винаги вършим ротации, при всички положения ще излезем по напълно друг метод, в напълно друг състав – уповавам се концепцията, която имаме, да проработи. Да, за какво да не съм позволил неточности? Направихме смени за да победим при 1:1 – това ни беше желанието, само че не проработи. Никакъв проблем нямаше да затворя мача и да вземем точка – имаше два психически моменти, когато изпуснахме дузпата и по-късно, когато искахме да победим след изравнителния гол ".

" Имахме разбор на това, което ние сгрешихме в Литва. За идния Конгрес, желая да приключим с тази тематика, споделил съм си позицията. При всички положения, тези неща, които се пишат, въздействат на футболистите – уповавам се те на следващия ден да са мощни и да покажат една добра игра. Ние почти изградихме едно ядро, повикахме още един състезател, без да звучи като опрощение, имаме контузени и осъдени играчи, които са съществени. Утре ще създадем много ротации, ще вкараме нови хора, уповавам се това да докара до триумф. Той много тежко претърпя това нещо, само че на първо място сме хора, той има моята поддръжка и на колектива. На полувремето Киро беше там и аз пред всички споделих, че всеки може да пропусне дузпа. Не съм казвал, че те ще се уморят – напътствията бяха, че в случай че върнем рано гола, можем да обърнем нещата. Ние подкрепихме Митко Илиев, тъй като на следващия ден може да пропусне Киро, различен ден може да пропусне Тошко Неделев. Футболът е подобен – има неточност, само че би трябвало да има и амнистия. Хората не би трябвало да бъдат толкоз отрицателни. Аз персонално, споделям го като старши треньор, не му се дразня ", добави още Петров във връзка с положението на Димитър Илиев след пропуснатата дузпа против Литва.

" Киро имаше проблем, на загрявката взехме решение, че ще играе – сподели темперамент, този негов проблем го няма. Нямахме никаква мисъл да рискуваме който и да е състезател. Изградили сме едно ядро, на което имаме вяра. Съжалявам, че загубихме, само че ние искахме да спечелим, само че това е част от пътя – вкарваме млади футболисти, на следващия ден ще дебютира още един състезател за националния тим. Пожелавам триумф на всички, би трябвало да сме съсредоточени и да зарадваме хората – да, не всякога се получава, само че това е част от пътя. Да, тежка загуба беше от Швейцария – още в 12-та минута предадохме мача, върнахме един гол, имахме една обстановка от корнер, само че това беше тежка загуба. Мисля, че против Италия – това е един страховит тим, не считам, че стояхме зле. Една дузпа, която предреши нещата, имаше мисля и дузпа за нас. Но ние не се оправдаваме, както не го направихме с изкуствения терен в Литва ".

" Не е станало кой-знае какво – ние опитваме, променяме, човек би трябвало да има самообладание. Ние имаме потребност от време и самообладание, в случай че ни го дадат. Ние ще създадем всичко допустимо да вдъхнем самочувствие на нашите мъже. Трябва да се продължи напред. Каквото съм споделил, това е. Стоя зад думите си. Вратата на националния тим е отворена за всеки, който се показва на положително равнище. Играчи като Ивелин Попов, в случай че ги извикаш, би трябвало да играят. Така сме решили за състава, това е нашият избор за момента. Всички имаме персонални проблеми, в същото време би трябвало да работим. Георги Шейтанов ще бъде на мача, има здравословни проблеми, не желая да го разясня, не е редно да ги споделям с вас. Той е част от нашия екип и сме предани един на различен. Северна Ирландия е един стойностен тим, на следващия ден ни чака доста тежка борба – няма да е лек дуелът, само че би трябвало да се опитаме да се противопоставим и да вземем успеха ", приключи селекционерът на България.

Част от казаното от Ясен Петров може да чуете в звуковия файл!
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР