Селекционерът на мароканския национален отбор Валид Реграги похвали представянето на

...
Селекционерът на мароканския национален отбор Валид Реграги похвали представянето на
Коментари Харесай

Селекционерът на Мароко: Наложихме свой стил

Селекционерът на мароканския народен тим Валид Реграги похвали представянето на неговите избраници при успеха с 2:1 против Канада в груповата фаза на Мондиал 2022. Африканците заеха първо място в група " F " и се класираха за директните елиминации. 

" Не беше елементарно, само че когато имаш опция да пишеш история, постоянно оставаш с нея за цялостен живот. През първото полувреме направихме едно от най-хубавите представяния от доста време насам. Жалко, че този гол в нашата врата ни накара да бъдем нервни. През второто полувреме бяхме под огромно напрежение, само че и това играта тогава ми хареса. Искахме да променим манталитета ни, а играчите дадоха отговор уместно ", съобщи Реграги, представен от Агенция Франс Прес.

Той остава крепко стъпил на земята по отношение на опциите на Мароко.

" Не дойдохме просто да участваме или да си кажем, че съвсем сме се класирали напред. Ние наложихме личен жанр на игра. Трябваше да създадем това, което вършат всички европейски или южноамерикански тимове. Поставихме си за цел да дадем всичко от себе си и да преминем първата фаза. Не желаеме да стопираме тук, желанието ни е да бъдем сложен за превъзмогване тим. Трябва да осъзнаем добре на какво тъкмо сме способни. Реалисти сме, само че ще играем мач за мач. Способни сме на страхотни неща ", добави експертът, откакто Мароко стана първият тим от Африка който завоюва първо място в груповата фаза на Световно състезание по футбол след 1998 година.

Съперникът на Мароко на осминафиналите на шампионата в Катар ще бъде избран довечера. " Лъвовете " ще играят против Испания, Германия, Япония или Коста Рика.

На Мондиал 98 във Франция отборът на Нигерия завоюва 6 точки и стана водач в група " D ", след мачовете си против България, Испания и Парагвай.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР