Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по баскетбол Росен

...
Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по баскетбол Росен
Коментари Харесай

Росен Барчовски: Тръгваме бойко

Селекционерът на мъжкия народен тим на България по баскетбол Росен Барчовски съобщи, че " лъвовете " потеглят към Норвегия с голямо предпочитание, упоритост и вяра.

Националите ни отпътуваха към скандинавската страна тази заран, с цел да се изправят против норвежците на следващия ден вечер от 20:00 часа българско време в първия си мач от груповата фаза на предквалификациите за ЕвроБаскет 2025. 

“Като всяко начало тръгваме бойко, с голямо предпочитание, упоритост и вяра. Здрави сме, което е доста значимо, и сме с цялата група. Малко са незнайни двата тима, с които ще играем, съвсем не ги познаваме и ще разузнаваме с пердах.

В контролните срещи стояхме добре - не изцяло, не мога да кажа на 100%, само че тук нямаме право на неточност. Трябва още на следващия ден да играем за победа. Малко са мачовете - единствено четири, и този е доста значим. Ако тръгнем добре, ще е огромна стъпка.

Везенков ще бъде на мача с Австрия и ще ни поддържа. Ще се борим без него, няма по какъв начин. Везенков подвига вярата и самочувствието на всички, само че в този момент пък останалите ще би трябвало да компенсират. 

Съставът е доста подмладен. И аз самия не знам какво мога да чакам. Това, което сме заложили най-вече, е на желанието, силата, борбата и отборния дух. Опит и класа нямаме, само че останалите неща се надявам да компенсират.

С Норвегия сме се срещнали от последните квалификации през февруари, от този момент насам не са играли никакви мачове. Имат играчи, които се състезават в мощни шампионати като Германия, Холандия и така нататък

Клише е, само че е реалност - към този момент няма слаби тимове. Ние също не сме някаква мощ. Ще ви радваме, няма какво да вършим ”, съобщи Барчовски.

Барчовски ще разчита на Емил Стоилов, Андрей Иванов, Алекс Симеонов, Коди Милър-Макинтайър, Лъчезар Димитров, Мартин Йорданов, Иван Алипиев, Павлин Иванов, Васил Бачев, Деян Карамфилов, Константин Костадинов и Борислав Младенов.

България посреща Австрия в събота, 22 юли, в първото от двете си семейства. На 29 юли е другият мач против Норвегия. И двата дуела ще се играят от 18.00 часа в " Арена Ботевград ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР