Селекционерът на мъжкия национален отбор на България Пламен Константинов навършва

...
Селекционерът на мъжкия национален отбор на България Пламен Константинов навършва
Коментари Харесай

Пламен Константинов празнува 50-годишен юбилей

Селекционерът на мъжкия народен тим на България Пламен Константинов навършва през днешния ден 50 години.
Тази година Константинов се завърна отпред на първия ни отбор. В първата седмица на Лигата на нациите националите записаха една победа и три загуби, като са десети във краткотрайното класиране. Предстои втора седмица от конкуренцията, в която " лъвовете " ще играят в Орлеан (Франция).

На европейското състезание през 2015 година Пламен Константинов още веднъж беше отпред на националния ни тим, който приключи на четвърто място.

В последните години е отпред на съветския Локомотив (Новосибирск). През миналия сезон съветският гранд завоюва бронзовите медали, а през сезон 2021/2022 Константинов изведе " железничарите " до среброто в съветската Суперлига. Под негово управление отборът печели историческа купа през 2020 година Тогава родният експерт бе определен за Треньор №1 от почитателите на съветската Суперлига, а също по този начин и за треньор на Идеалната шестица на шампионата.

Като играч е играл за Левски, гръцките ПАОК (Солун), Арис (Солун), Орестиада, Ираклис (Солун), Олимпиакос (Пирея), Панатинайкос, френския Тур, италианския Монтекиари, полския Ястржебски, съветския Газпром. Определян е два пъти за най-хубав волейболист на Гърция.

Константинов е някогашен капитан на българския народен тим по волейбол (2005 – 2009). Участва на ЛОИ `96, както и на тези през 2008 година, има 3 участия на международни шампионати, 6 на европейски и 11 в Световната лига. На 22 юли 2009 година се отхвърля от националния тим, откакто не е включен в тима за международните квалификации и европейското състезание в Турция. След това взема решение да постави завършек на кариерата си като играч. През 2010 година поема по треньорския път, когато става старши треньор на Зираатбанк, Анкара.

Честит празник на Пламен Константинов!







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР