Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Петков се

...
Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Петков се
Коментари Харесай

Волейболистките тръгват за Евро '19 да заемат мястото, което заслужават

Селекционерът на женския народен тим по волейбол Иван Петков се надява отборът да стигне до челните позиции на започващото тази седмица европейско състезание, само че посочи, че не желае да натоварва националките с предварителни упования. Европейското състезание ще се организира от 23 август до 8 септември в четири страни - Унгария, Полша, Словакия и Турция. България е в група А в Анкара (Тур), дружно с Франция, Финландия, Турция, Сърбия и Гърция. Отборите, заели първите 4 места в групата, ще продължат във етапа на директна елиминация.

" Отиваме да се представим по-най-добрия метод на това европейско състезание, да заемем мястото, което заслужаваме. Надявам се по-възможност да реализираме челни позиции, но предварително не се натоварваме с някакви съответни упования. Отиваме да играем един добър волейбол. Както постоянно споделям, за нас е значим идния мач. Винаги да бъдем фокусирани, да го преминем сполучливо и да мислим за идващия, с цел да стигнем напред докъдето можем ", сподели Петков.

Той изясни, че тимът е в добра форма и няма контузени волейболистки. Според Петков подготовката на отбора е била добра. Селекционерът обаче предизвести, че на европейското тимът би трябвало да покаже капацитета си, както и неизменност в играта. Петков напомни, че волейболистките са играли добре против Съединени американски щати по време на олимпийската подготовка (2:3 гейма) и се надява тази игра да се повтори и в идните срещи.

" Имаме млад тим, съставът ни има капацитет и този капацитет би трябвало да се покаже на европейското състезание. Трябва да сме съответни всеки един мач, подготовката досега се организира по един добър метод. Трябва да изградим неизменност. Важно е мачът с Америка да го повторим в идната среща с Франция, след това със Сърбия, Турция. Нашият най-малко на игра да не пада и равнището ни непрекъснато да се усъвършенства. Това е задачата. Когато го изградим този образ и нрав, можем да мислим за доста по-сериозни неща ", добави Петков.

Капитанът Елица Василева също счита, че тимът би трябвало да мисли единствено за идващия си мач: " В този жанр играем най-добре. Търсим максимума в играта ни във всеки мач. Резултатите и класирането ще дойдат сами, в случай че ние даваме най-хубавото от себе си на всеки мач. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР