Селекционерът на испанския национален отбор Серджо Скариоло даде своето мнение

...
Селекционерът на испанския национален отбор Серджо Скариоло даде своето мнение
Коментари Харесай

Серджо Скариоло: Много добър старт на първенството за нас

Селекционерът на испанския народен тим Серджо Скариоло даде своето мнение след успеха над България със 114:87 над България в първия си мач от груповата фаза на ЕвроБаскет 2022. Наставникът на международните първенци укори играта в отбрана, която баскетболистите му демонстрираха през днешния ден в “Арена Тбилиси ”.
 България не устоя на офанзивната мощност на Испания България не устоя на офанзивната мощност на Испания
“Направихме доста добър старт на шампионата. В нахлуване играхме доста добре, разпределяхме си топката и намирахме играчите на свободни позиции. Имахме неизменност от самото начало, само че считам, че можем да се представим и по-добре, изключително при играта ни в отбрана.

Не бяхме неприятни, само че позволихме прекалено много битки в нахлуване и през второто полувреме не бяхме на равнище. Понякога бяхме прекомерно нападателни, от време на време пък прекомерно меки. Със сигурност можем да се представим по-добре в тази фаза от играта, само че всяка победа е подарък и наслаждение за това, което следва.

Когато хората ни гледат по време на прозорците, си споделят, че тези момчета в действителност могат да играят. Всичко е съпоставимо с всеки противник и затруднение, което би трябвало да прескочим. Хубаво е, че можем да вкарваме толкоз доста точки, само че в този момент дано забележим дали ще можем да го създадем непрекъснато ”, съобщи Скариоло.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР