Селекционерът на испанския национален отбор по баскетбол Серджо Скариоло не

...
Селекционерът на испанския национален отбор по баскетбол Серджо Скариоло не
Коментари Харесай

Селекционерът на Испания има за какво да се притеснява преди ЕвроБаскет 2022

Селекционерът на испанския народен тим по баскетбол Серджо Скариоло не звучи изключително окуражен преди началото на ЕвроБаскет 2022. Наставникът на международните първенци съобщи, че сегашният тим на “Ла Фурия ” няма нищо общо с шампионския тим от 2019-а, който покори шампионата на планетата.

“Не знам какъв брой тимове, с изключение на Съединени американски щати, могат да играят без 8-9 от най-хубавите си баскетболисти и все пак да се опълчват на останалите. Повечето от нашите играчи може да са неразбираеми за огромна част от почитателите, само че те са артикул на нашата школа и в този момент имат късмет да са част от мъжкия тим. Талантът в състава ни е лимитиран и аз чудесно знам това, само че все пак ние сме извънредно боеспособни. Трябва единствено да си имаме вяра. Разбира се, липсва ни растеж и пукотевица, само че можем да се борим, да се подобряваме и да се учим от грешките си ”, съобщи Скариоло пред BasketNews.

Лоренцо Браун дава образец. Той става все по-добър с всеки идващ мач. Естествено, той към момента би трябвало да се научи по какъв начин да включва съотборниците си в отиграванията и по какъв начин да приказва на испански в някои обстановки. Той е свикан да бъде следващият водач на този тим. Останалите момчета би трябвало сами да се водят напред. Ако си там и в случай че си на 100% от опциите си, фокусиран и настоящ твърдо на паркета, то тогава може би нямаш потребност от прекалено много в допълнение водачество.

Испания записа три неточности и единствено една победа в подготовката си за Европейското състезание през септември. Тимът остъпи един път пред Гърция и на два пъти пред Литва, като победи “елините ” в Мадрид, само че без Янис Адетокумбо от другата страна.

" Ние сме изцяло друг тим във връзка с опит, височина и реализаторски качества с оня, който завоюва международната купа през 2019-а. Мисля, че тези съпоставения не са уместни. Трябва да бъдем най-хубавата версия на себе си. Този тим би трябвало да бъде конкурентен по своята еднаквост и темперамент. Вече не сме 2019-а, това е доста обратно във времето.

Отборът на Литва е физически здрав, атлетичен и умел. Разполагат с доста играчи, които са с огромен опит в Евролигата зад тила си. Имат топ играчи от НБА, регулярни участници в “Мача на звездите ”. Най-добрите им 7-8 баскетболисти са от най-високо равнище и имат всичко, с цел да се състезават на най-високо равнище.

Гледах Словения и Сърбия и си мислех: да продължа ли да виждам, с цел да се любувам на играта, или да изключа тв приемника, с цел да не се депресирам? Имам поради, че виждам играчи като Дончич, Адетокумбо и Йокич. Говорим за състезатели на равнище MVP на НБА. Това е като страната на чудесата. Но усещам, че Литва може да се конкурира с тях ", сподели още Скариоло.

Испания ще стартира присъединяване си на ЕвроБаскет 2022 с дуел против България на 1 септември. Освен " лъвовете ", в групата са още Турция, Грузия, Белгия и Черна гора
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР