Селекционерът на хърватския национален Златко Далич каза, че съжалява да

...
Селекционерът на хърватския национален Златко Далич каза, че съжалява да
Коментари Харесай

Златко Далич: Съжалявам за напускането на Роберто Мартинес, Белгия губи много

Селекционерът на хърватския народен Златко Далич сподели, че съжалява да види по какъв начин Белгия губи " страховит треньор " като Роберто Мартинес. Напускането му на поста при “червените дяволи ", беше доказано през вчерашния ден след края на мача сред двата тима. Срещата завърши при нулево тъждество, а напред не престават Мароко и Хърватия, до момента в който в тази група F белгийците и Канада са огромните губещи.
 Хърватия излезе от групата, Лукаку провали Белгия с шокиращи пропуски Хърватия излезе от групата, Лукаку провали Белгия с шокиращи пропуски
Мартинес, който заемаше поста в продължение на 6 години и договорът му изтичаше след края на Световното състезание, удостовери напускането си на конференцията след нулевото тъждество на стадион Ахмад бин Али. " Мисля, че Белгия губи страховит треньор. Съжалявам, че би трябвало да си тръгне ”, разяснява Далич. Попитан за своето бъдеще, той отвърна: " Моят план, върху който работя, е Евро 2024 и финалите в шампионата Лига на нациите. Когато приключа с тези два уговорката, ще видя по какъв начин ще продължи моят път ".
 Роберто Мартинес подаде оставка Роберто Мартинес подаде оставка
Но макар че пропуснаха да оглавят групата си, наставникът похвали представянето на футболистите. " За себе си знам, каквото знам, само че ще кажа, че всички дадоха максимума от себе си. Отиваме на осминафинал и ще забележим какво ще се случи там ”, съобщи той. Далич добави, че шампионатът е донесъл доста изненади и предвижда, че може да има още, защото Мондиалът беше изместен от нормалното си място през юни и юли в средата на ноември, с цел да се избегне най-лошото от мощните летни жеги в Катар. " Много мачове приключиха c изненадващи резултати на това Световно състезание. Дания и Белгия не минаха в идната фаза и може би интервалът, в който се играе шампионатът, е съдействал за това ”, добави той.
 Златко Далич: Не сме си правили тънки сметки Златко Далич: Не сме си правили тънки сметки
Но двамата крайни бранители Йосип Юранович и Борна Соса не се посвениха да посочат кой е оня човек, най-вече съдействал за класирането на тима напред. " Накратко казано, имаме най-хубавият футболист при нас. Всъщност, той е най-хубавият полузащитник въобще ", сподели Юранович. " Когато играеш с Модрич, е доста елементарно. Колкото по-добри футболисти имаш в тима, толкоз по-лесно се играе. А с Лука, който е един от най-качествените в цялата история на този спорт, е доста елементарно ", добави Соса.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР