Селекционерът на германския национален отбор по футбол Ханзи Флик не

...
Селекционерът на германския национален отбор по футбол Ханзи Флик не
Коментари Харесай

Ханзи Флик недоволства от натоварената програма

Селекционерът на немския народен тим по футбол Ханзи Флик не е удовлетворен от прекомерно натоварената стратегия с мачове в годината на международното състезание в Катар.

Германия направи две равенства против Италия и Англия на 4 и 7 юни в Лигата на нациите, а на следващия ден гостува на Унгария в Будапеща, преди да приключи серията от мачове с домакинство на Италия на 14 юни.

Флик смята, че тези четири кръга в Лигата на нациите товарят ненужно футболистите след тежкия сезон в клубните им тимове и времето за отмора ще бъде прекомерно малко преди международното състезание в Катар през ноември.

" Лигата на нациите изцежда силите на футболистите. Напълно съм склонен с това. Тази серия от четири мача идва прекалено много, изключително след толкоз претрупан сезон. Трябва да вземем под внимание последните две години, в които поради пандемията мачовете се натрупаха един след различен ", сподели Флик на конференция от базата на Бундестима в Херцогенаурах в Бавария.
 Германия - Англия 1:1 в Лига на нациите
Странна дузпа остави без победител футболната класика Германия - Англия

Равенство 1:1 в Мюнхен

" Почти няма да има предсезонна подготовка преди мачовете от шампионатите и Шампионска лига, които ще бъдат през три-четири дни до международното състезание ", добави Флик.

Бундеслигата стартира на 5 август, а групите на Шампионска лига започват на 6/7 септември. Националния тим на Германия играе още веднъж в Лигата на нациите против Унгария на 23 септември и против Англия три по-късно. Световното състезание започва на 21 ноември.

" Трябва да се преразгледа календара и да помислим по какъв начин да дадем отмора на футболистите, тъй като това е значимо. УЕФА и ФИФА би трябвало да помислят по този въпрос. Трудно е за играчите с тези четири следващи мача след дългия сезон. Но го одобряваме, тъй като всички тимове са сложени в тази обстановка ", сподели още Ханзи Флик.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР