Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес вярва, че последствията за европейските

...
Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес вярва, че последствията за европейските
Коментари Харесай

Роберто Мартинес: Ако сезонът не завърши, това ще е катастрофа

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес има вяра, че следствията за европейските клубове ще бъдат " пагубни ", в случай че националните шампионати не бъдат приключени. Според някогашния управител на Евертън сезонът би трябвало да бъде доигран, без значение по кое време, с цел да могат клубовете да избегнат съществени финансови проблеми.

" Мисля, че единственото решение е сезонът да бъде приключен. Трябва всички да са наясно, че има голям риск огромни институции във футбола, които съществуват от над 100 години, да се озоват в доста сложна финансова позиция. Това е действителност ", разяснява Мартинес.

" Мисля, че УЕФА и ФИФА подходика вярно, като дадоха приоритет на националните шампионати. Международните срещи и Евро 2020 бяха отложение, с цел да се даде опция на всяко състезание да откри решение с договорите си за телевизионни права ", добави той.

Belgium head coach Roberto Martinez believes there could be " catastrophic " consequences for clubs across Europe if domestic seasons are not completed.

https://t.co/MwAeJAbJF0 pic.twitter.com/5yOhOh1Uxt
— BBC Sport (@BBCSport) April 22, 2020
Белгийското състезание бе първото, което разгласи, че няма да приключи, само че съгласно Мартинес този метод няма да проработи на всички места: " Всички одобриха, че след 29 кръга, в случай че си първи, заслужаваш да си първенец. Ако си на дъното, заслужаваш да изпаднеш. При други шампионати, в случай че не завършат, би трябвало да връщат пари за телевизионни права и това би било злополука ".
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР