Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Росен Барчовски и

...
Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Росен Барчовски и
Коментари Харесай

Росен Барчовски: Трябва да вземем един мач и вярвам, че ще го направим

Селекционерът на българския народен тим по баскетбол Росен Барчовски и капитанът на отбора Чавдар Костов одобриха от името на тима премията за " Най-добър тим " на месец февруари. През миналия месец " лъвовете " изиграха два дуела от квалификациите за Световното състезание през 2023 година, в които реализираха победа и загуба против Чехия.

Наставникът на отбора Росен Барчовски разкри, че втория дуел против чехите остава лека горчилка у него, само че все пак той е оптимист за продължаването на българския тим в идващия стадий на квалификациите.

" Изпитвам горделивост поради момчетата. Преди мачовете бяхме оптимисти, само че гледахме с огромен почит Чехия, а в действителност ги превъзхождахме и бяхме на стъпчица от класиране в идната фаза. Не бих споделил, че към този момент съм по-спокоен, дори има лека горчилка. През юли, когато са идващите мачове от международните квалификации, тимовете ще са с разнообразни сформира, а и Чехия има домакинство на Босна и Херцеговина. При нас нещата са една концепция по-трудни, само че възможностите ни са 50:50. Трябва да вземем един мач и имам вяра, че ще го създадем ", показа българският селекционер, представен от Българска национална телевизия.
 Барчовски: Не взехме верните решения - нито в нахлуване, нито в отбрана
Барчовски: Не взехме верните решения - нито в нахлуване, нито в отбрана

" Пропуснахме страховит късмет "

През юли България първо ще одобри Литва на 1 юли, а четири дни по-късно ще гостува на Босна и Херцеговина, а изходът от тези два дуела ще дефинира дали " лъвовете " ще продължат да мечтаят за присъединяване на Световно състезание.

Барчовски изрази още оптимизъм, че за решителните дуели от тази първа фаза на квалификациите през юли той ще може да разчита на най-изявените ни играчи, измежду които Александър Везенков, Дий Бост, Чавдар Костов, Станимир Маринов и Йордан Минчев, като последните трима сега лекуват контузии.

Капитанът Костов, който също участва на събитието, изрази убеденост, че може още веднъж да го забележим в игра даже по-рано от предстоящото.

" Засега всичко върви по проект. Надявам се, в случай че е допустимо да в средата на април да съм подготвен и играя в плейофите на българското състезание ", показа играчът на Левски, който във втория мач против Чехия получи контузия в коляното.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР