Селата Челопек, Паволче и Згориград в община Враца са с

...
Селата Челопек, Паволче и Згориград в община Враца са с
Коментари Харесай

Три села в община Враца са без ток заради ураганния вятър

Селата Челопек, Паволче и Згориград в община Враца са с прекратено електрозахранване, а в селата Бели извор, Власатица, Девене и Нефела са без ток отчасти поради ураганния вятър, оповестиха от Общинския спешен щаб.

Щабът заседава през днешния ден, с цел да оценят вредите от усложнената конюнктура в общината поради вятъра, който духа на моменти със скорост от над 115 километра в час.

Поривите напразно прекатурнаха товарни коли на основен път Е-79. Изкоренено дърво падна върху движещ автомобил на ул. "Поп Сава Катрафилов ", а друго е се прекършило и паднало на бул. "Васил Кънчов ". Съборени са два билборда, счупените са витрините на десетки търговски обекти, както и прозорци на постройката на театъра.

Силният вятър е откъснал и част от покрива на постройката на някогашното кино в града. Двама са леко потърпевшите от падащи предмети, допълват от спешния щаб. Всички екипи на общинското дружество "БКС-Враца ", на пожарната и полицията работят за справяне с материалните вреди.

Представителите на Кризисния щаб обикалят града и обитаемоте места от общината, с цел да получат спомагателна информация за нанесените вреди поради динамичната конюнктура. По данни на Националния институт по метеорология и хидрология се чака ураганният вятър да утихне към 20 часа, допълват от щаба. От Община Враца приканват хората да лимитират излизането си на открито и потреблението на персоналните си коли с изключение на при неотложна нужда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР